Ευρωπαϊκή εποπτεία για Ελλάδα θέλει ο Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων


Υπέρ της ευρωπαϊκής εποπτείας για την επίβλεψη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, κυρίως σχετικώς με το φορολογικό, τάχθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το συνολικό πακέτο διάσωσης βασίζεται και στο ότι όντως το φορολογικό σύστημα θα λειτουργεί», δήλωσε ο κ. Χανς Πέτερ Κάιτελ και πρόσθεσε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο εάν οι πλούσιοι Έλληνες θα ξαναφέρουν τα χρήματά τους στη χώρα, αλλά υπάρχει επίσης και το θέμα της ευρωπαϊκής εποπτείας, προκειμένου να μπει σε τάξη το φορολογικό σύστημα».  

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του BDI τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να ανεχτεί αυτή την περιορισμένη παρέμβαση προς το κοινό συμφέρον, διαφορετικά, όπως υποστήριξε, «η διάσωση δεν λειτουργεί». Ανέφερε δε, ότι η υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων θα πρέπει να διαμορφωθεί κατά τρόπο ώστε να μην έρθουν αμέσως άλλες υπό κρίση χώρες για να ζητήσουν παρόμοιες διευκολύνσεις. Γι’ αυτό και, όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαροι και αυστηροί όροι στη λογική του, «αφού λαμβάνετε αυτή τη βοήθεια, θα πρέπει σε άλλα θέματα να κινηθείτε προς την κατεύθυνσή μας- όπως μέσω εποπτείας στη χώρα ή μέσω της διασφάλισης εγγυήσεων».

Ο κ.Κάιτελ πρότεινε ακόμη, «καθώς στην Ελλάδα δεν έχουν, στην παρούσα φάση, υπάρξει αξιοσημείωτα κέρδη από ιδιωτικοποιήσεις», μελλοντικά κέρδη να παραχωρηθούν ήδη από σήμερα στην ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων, η οποία θα βοηθήσει την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων – κάτι που, κατά τον ίδιο, επιτρέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι θα πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να κινηθεί η διαδικασία επεξεργασίας ευρωπαϊκού πτωχευτικού δικαίου.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.