Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα η ΔΗΜΑΡ


Στην κοινωνική πολιτική ρίχνει το βάρος της η ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας να κρατά αποστάσεις από τις πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το αριστερό της πρόσημο στα μάτια της κοινωνίας. Την Τετάρτη, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της ανεργίας, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, με την οποία ζητούνταν από τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν δράση, με έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, οι μακροχρόνια άνεργοι με παρωχημένες ειδικότητες και οι άνεργοι άνω των 55 ετών.

Η αποτίμηση

Παράλληλα, ο Κουβέλης, που θα υποστηρίξει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία γίνεται το Σαββατοκύριακο, ότι είναι θετική η αποτίμηση για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον διακριτό ρόλο της ΔΗΜΑΡ στους κόλπους της τρικομματικής, διατυπώνοντας τη διαφωνία του για τις επιτάξεις των απεργών, την αντιμετώπιση των αγροτών από την κυβέρνηση, τις ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο και την υπερφορολόγηση των ακινήτων. Και ταυτόχρονα σκοπεύει να ασκεί κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο έχει δηλώσει ότι είναι «δέσμιος των αντιφάσεών του», όσο όμως και στη στρατηγική πόλωσης εκ μέρους της Ν.Δ.

Με το μάτι στραμμένο στην επόμενη μέρα και βλέποντας την προσωπική του δημοφιλία στις δημοσκοπήσεις να ανεβαίνει, ο Κουβέλης επιθυμεί και εκείνος – όπως και… όλοι οι υπόλοιποι – να κατακτήσει τον κενό σήμερα χώρο μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τόσο η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά όσο και οι εσωκομματικές αντιδράσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ, που επιθυμούν την αποχώρηση του κόμματος από τη συγκυβέρνηση και συνομιλούν συχνά – πυκνά με την Κουμουνδούρου, καθιστούν αβέβαιο το αποτέλεσμα.

Ήδη, τόσο ο Νεφελούδης του Αριστερού Δικτύου όσο και οι διαγραφέντες βουλευτές Βουδούρης – Μουτσινάς δηλώνουν σίγουροι για την ισχυρή παρουσία της «άλλης άποψης» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που αντιμετώπιζαν με… γέλωτες στελέχη κοντά στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ!

Ποντίκι, μοντάζ Γρέκι

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.