Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης

Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

«Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος: με το σπαθί ή με το χρέος» John Adams (1735-1826), 2ος Πρόεδρος ΗΠΑ

Χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο, η Κυβέρνηση Σαμαρά αγωνίζεται με κάθε μέσο να «εφαρμόσει» κατά γράμμα τις εντολές των «κατακτητών-δανειστών» της πατρίδας μας. Αγωνίζεται με κάθε μέσο να μας πείσει ότι ΔΕΝ έκανε λάθος το ΔΝΤ στις επιλογές του (ας το ομολογούν οι εκπρόσωποί του, αυτοί δεν ξέρουν).

Επιλογές που διαμόρφωσαν τα επώδυνα, καταστροφικά, απάνθρωπα και μη ρεαλιστικά μέτρα τα οποία εξαθλίωσαν την ελληνική κοινωνία και αποδεδειγμένα διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, αποφασίστηκαν από τους κατακτητές και εφαρμόστηκαν κατά γράμμα και χωρίς αντίλογο από τους Έλληνες Κυβερνήτες.

Ακόμα και αν οποιοσδήποτε αφελώς ή καλοπροαίρετα ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ψήγματα ελπίδας για πρόοδο και ανάπτυξη, διαψεύδεται « πανηγυρικά» από μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να ενταχθεί στην εικονική πραγματικότητα που χτίζει μεθοδικά αλλά χονδροειδώς το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Έλλειμμα εσόδων από ΦΠΑ και λοιπούς φόρους ενώ σήμερα ανακοινώνεται ότι 2,5 εκατ. φορολογούμενοι θα λάβουν απειλητική επιστολή από τις εφορίες, για να προσέλθουν και να «πληρώσουν» τα οφειλόμενα . Όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι που θα ειδοποιηθούν ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ να είναι συνεπείς στις εξωπραγματικές απαιτήσεις που επάλληλα επιπίπτουν πάνω στους ίδιους «νοικοκύρηδες», μέχρι πρόσφατα συνεπείς φορολογούμενους που όμως τώρα πια προφανώς ΔΕΝ μπορούν να πληρώσουν περισσότερα από όσα εισπράττουν.

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η επιμονή των κατακτητών (τρόικα εξωτερικού) και η αποδοχή της Κυβέρνησης (τρόικα εσωτερικού), στρέφεται ευθέως και στοχευμένα στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του μεσαίου νοικοκύρη, έξω από τους μισθούς και τις συντάξεις, στις καταθέσεις και στα κάθε είδους ακίνητα και αυτοκίνητα. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, της φοροκλοπής και της φοροαπάτης, (που αδυνατεί ή δεν επιθυμεί η Κυβέρνηση να πατάξει και παραμένει περήφανα ανέγγιχτη), διαμόρφωσε κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο με «άνοιγμα λογαριασμών, κατάσχεση-απαλλοτρίωση μισθών και συντάξεων και κατάσχεση- εκποίηση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων για τους μεσαίους νοικοκύρηδες, πολίτες που για χρόνια ήταν φορολογικά άψογοι, συνειδητά ή «θέλοντας και μη» αφού ως μισθωτοί ή συνταξιούχοι δεν μπορούσαν να κρύβουν ή να φοροαποφεύγουν (φυσικά για φοροκλοπή ούτε λόγος).

Οι «Κατοχικές Κυβερνήσεις» λοιπόν (μετά το 2010, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, και Αντ. Σαμαρά) με πρόσχημα τους «γνωστούς-αγνώστους», φοροαπατεώνες, φοροκλέφτες, φοροφυγάδες και φοροαποφεύγοντες, επέβαλε μέτρα κατοχικά-φασιστικά, (ο κος Ευάγ. Βενιζέλος καυχιέται ότι νομοθέτησε αυτές τις βίαιες αποκαλύψεις και κρατικές δράσεις), επί δικαίων και αδίκων ή μάλλον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους νομοταγείς νοικοκύρηδες πολίτες. Συγχρόνως επέβαλε φόρους αμέτρητους αριθμητικά και αβάσταχτους ποσοτικά για τους Έλληνες, (καλά εξαίρεσε ως αφορολόγητα τα εισοδήματα των Βουλευτών αλλά …κρύβε λόγια, στηρίζουν την κατοχική Κυβέρνηση οι άνθρωποι).

Έτσι λοιπόν, αντί να αγγίξει έστω και κατά κεραία την κραυγαλέα φοροδιαφυγή- φοροαποφυγή- φοροκλοπή- φοροαπάτη, προχωρά λεβέντικα στην απαλλοτρίωση της περιουσίας του μέσου νοικοκύρη, νομοταγή πολίτη.

Θα του «αρπάξει» με τη βία, (ναι, αυτή είναι «κρατική βία» από αυτή που επιτρέπουν πανηγυρικά οι γνωστοί Βουλευτές –πολιτικοί Καραγκιόζηδες, όψιμοι διαφημιστές της πολιτικής του Σαμαρά και ντελάληδες της «κατοχής» και των βιβλίων), θα του αρπάξουν τα λίγα ή πολλά περιουσιακά στοιχεία (το σπίτι-το αυτοκίνητο-τις καταθέσεις-τον μισθό ή την σύνταξη), για να τον σπρώξουν στην πιο βαθιά εξαθλίωση (και δυστυχώς για αρκετούς δυστυχείς, αδύναμους χαρακτήρες στην αυτοκτονία).Του υπενθυμίζουν καθημερινά ότι η κατοχική Κυβέρνηση του παρέχει «συσσίτια» της Εκκλησίας αλλά επί τέλους υπάρχουν ακόμα «τρόφιμα» στους «σκουπιδοτενεκέδες» όπου οι νοικοκύρηδες μπορούν «αφού πληρώνουν τους φόρους» να …τρέφονται υγιεινά!!

Κρίμα που παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Κυβέρνηση της τρόικα, που κατάργησε την Βουλή και τους Βουλευτές από την εξουσία, υπό την προϋπόθεση να «ψηφίζουν» χωρίς να μιλάνε και με αντάλλαγμα να διατηρήσουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους και να επιβεβαιώνουν (ψηφίζουν) πανηγυρικά και σιωπηρά τις εντολές και τις αποφάσεις των κατακτητών, με επίφαση Νόμου, ως Νομοθετικά Διατάγματα «μόνου Άρθρου»!!!

Η Κυβέρνηση Σαμαρά ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ αλλά υπακούει στις εντολές των κατακτητών, των εκπροσώπων τους στην Κυβέρνηση (λέγε με Στουρνάρα κλπ) και των μηχανισμών εποπτείας (τεχνικής βοήθειας) στα Υπουργεία.

Ο απλός ταπεινός νοικοκύρης-πολίτης, που δεν είναι ήρωας μιας Εθνικής Αντίστασης, περιμένει υπομονετικά να πετάξει ηρωικά και ειρηνικά την ξενοκίνητη κατοχή που του επιβλήθηκε με την οικονομική βία, το χρέος!!!

Ελπίδα του νοικοκύρη να πληρώσουν, να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει οι ψευτοΚυβερνήτες αυτού του τόπου όταν θα «σωθεί» και ο λαός και οι Έλληνες, όχι μόνο η Ελλάδα. Αυτή την σώζουν εργολαβικά οι πολιτικοί μας της κατοχικής εξουσίας.

Κωνσταντίνος Κουλούρης

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.