Η Τουρκία υποστηρίζει ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση εναντίον των Κούρδων


kurdistan

του Σάββα Καλεντερίδη

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει οι μάσκες και η Τουρκία προσφέρει ανοιχτά υποστήριξη, οπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπου δυο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Σερεκάνιγιε, στο Δυτικό Κουρδιστάν.

Πρόκειται για μέλη της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική και παρακλάδι της Αλ Κάιντα, από τις ΗΠΑ, που ενισχύονται από Κούρδους νεαρούς, ελεγχόμενους από τις τουρκικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να αναστήσουν τις δομές της παρακρατικής-παραστρατιωτικής οργάνωσης Χίσμπουλάχ, γνωστή και ως Χίζμπι-Κόντρα.

Οι νεκροί από πλευράς τρομοκρατών τις τελευταίες δέκα ημέρες φθάνουν τους εκατό, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, οι οποίοι, σημειωτέον, διακομίζονται στα νοσοκομεία της πόλης Τζεύλαν-πινάρ, που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος.

Η πόλη Σερεκάνιγιε, που ελέγχεται από τις ομάδες ενόπλων που έχει συγκροτήσει το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που θεωρείται κλώνος του ΡΚΚ, έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας γιατί έχει στρατηγική σημασία, αφού βρίσκεται περίπου στο μέσον της απόστασης μεταξύ Νοτίου Κουρδιστάν και ακτών της Αν. Μεσογείου, και σε περίπτωση που πάρουν τον έλεγχό της οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα, διακόπτουν τη συνέχεια ων κουρδικών περιοχών και άρα την έξοδο των Κούρδων προς τη θάλασσα, που είναι στρατηγικός στόχος του Νοτίου Κουρδιστάν, για να καταφέρει να μεταφέρει το πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις διεθνείς αγορές, παρακάμπτοντας την Τουρκία.

Σημειωτέον ότι οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης Σερεκάνιγιε έχουν στα χέρια τους πτώμα 25χρονου Κούρδου από το Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), ο οποίος ήταν συνεργάτη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οργάνωση Χιζμπουλάχ.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε και να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της, συνεργάζεται όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά ακόμα και με το διάβολο, χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ζωές και φυσικά χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον!

infognomon

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.