Γερμανία: Νέο κόμμα, με βασική γραμμή την έξοδο από το ευρώ


Με αφορμή την επίσημη ίδρυση, αύριο, του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τη μεσαία τάξη Γιόζεφ Σλάρμαν καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματός του για την αποξένωση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι φαίνεται να στηρίζουν σήμερα τον νέο σχηματισμό.

«Η AfD απευθύνεται σε πολλούς από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), οι οποίοι απομακρύνθηκαν λόγω του πνεύματος εκσυγχρονισμού του κόμματος», υποστηρίζει ο κ. Σλάρμαν σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» και καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, η οποία, όπως λέει, «έπρεπε να είχε αντιδράσει ήδη από καιρό». Προειδοποιεί μάλιστα για τον κίνδυνο το νέο κόμμα να στερήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου «καθοριστικές ψήφους».

Για το ενδεχόμενο η AfD να οδηγήσει τελικά στην εξουσία τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους κάνει λόγο και ο Στέφαν Βέρχαν, εγγονός του Κόνραντ Αντενάουερ, ο οποίος το 2012 είχε αποχωρήσει από το CDU σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης και επανήλθε πρόσφατα.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.