Ο κόσμος της διαστροφής και οι Έλληνες


flower

Το κλίμα πόλωσης στον πλανήτη φουντώνει με την οικονομία να βάλλεται από τα διεθνή συμφέροντα, τα οποία εδώ και καιρό στρέφονται κυρίως κατά των ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως πολλάκις έχουμε γράψει το σύστημα επιθυμεί μόνο υπαλλήλους-δούλους για να τους ελέγχει. Δεν χωρούν πολλά αφεντικά στον πλανήτη. Η Δύση, με προεξάρχουσες τις Η.Π.Α., δεν είναι πλέον το «λίκνο του καπιταλισμού». Εφαρμόζει πολιτικές σοβιετικού τύπου με υψηλή φορολογία και κατάσχεση καταθέσεων.

Στην Ευρώπη διακηρύττουν πως δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν καταθέσεις άνω των 100.000! Ακυρώνεται η επιλογή της απολύτως ασφαλούς τοποθέτησης των αποταμιεύσεων. Πολλές εταιρείες θα κλείσουν. Στο τέλος θα μείνουν μόνο οι πολυεθνικές που ήδη έχουν συγχωνεύσει πολλές επιχειρήσεις, μετατρέποντας ελεύθερους επαγγελματίες σε υπαλλήλους.

Μάλιστα το Eurogroup θα εξετάσει την επιβολή «τιμωρίας» σε όσους διατηρούν μεγάλες αποταμιεύσεις, άνω των 100.000 ευρώ, σε όσες τράπεζες θεωρεί το σύστημα «προβληματικές». Οι αποταμιευτές, λένε, θα καλούνται να… συνεισφέρουν σε περίπτωση που μια τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα, στο πλαίσιο διαδικασιών «εκ των έσω» διάσωσης (bail in). Θα δημεύουν τα λεφτά των πολιτών δηλαδή, χωρίς να τους ρωτήσουν για να σωθούν οι τράπεζες.

Οι Έλληνες βέβαια την βρήκαν πάλι την «πατέντα» τους. Θα τους τρελάνουμε στο τέλος, αν δεν τους έχουμε ήδη τρελάνει. Πολλοί λοιπόν στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και μοιράζουν τις καταθέσεις τους σε λογαριασμούς κάτω των 100.000 ευρώ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να «σπάσουν» την κατάθεσή τους σε πολλά ονόματα. Τουτέστιν μετατρέπουν τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας σε κοινούς με συν-δικαιούχους δύο ή περισσότερα άτομα με στόχο την διατήρηση το ποσού κατάθεσης ανά φυσικό πρόσωπο κάτω των 100.000!

Το ερώτημα είναι ως πότε θα πιάνουν ακόμα οι «πατέντες», αφού σιγά-σιγά οι οικονομίες των λαών «ροκανίζονται». Στην Ελλάδα εξετάζουν μείωση 15% στο χαράτσι για τα ακίνητα, προκειμένου να «χρυσώσουν το χάπι», καθόσον χαράτσι παλιά δεν υπήρχε. Αποτελεί φόρο στα πλαίσια κατάργησης της ιδιοκτησίας. Πόσους φόρους θα αντέξουν ακόμα οι πολίτες; Συγχρόνως ο κόσμος βομβαρδίζεται με τρόμο από τα κανάλια, έτσι ώστε να μένει υπάκουος στα επιταγές των παγκοσμιοποιητών χωρίς να ξεσηκώνεται. Όλα στο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» του πλανήτη.

Καλούμαστε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας σ’ έναν κόσμο παράλογο και διεστραμμένο που νομιμοποιεί ακόμα και κόμματα παιδεραστών, κτηνοβατών και ποιος ξέρει τι άλλο έπεται. Ένα είναι το σίγουρο: Πάντα θα υπάρχουμε έστω και λίγοι απείθαρχοι Έλληνες που δεν μασάμε από παραπληροφόρηση και ψευτοπρόοδο. Λίγοι φτάνουν, οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν τον δρόμο τους! Εμάς τους λίγους δεν μας ξεφορτωθούν ποτέ. Όσο κι αν χτυπάνε, αντέχουμε στον χρόνο. Και πως το έγραψε πρόσφατα ο Νίτσε; Το έχουμε παιχνίδι να γκρεμίσουμε «αυτό το σύνολο (σ.σ. την παρούσα διαπλοκή) σε μια άβυσσο, την οποία εύκολα πηδάμε μ’ ένα άλμα όμοιο μ’ εκείνο του Αχιλλέα».

ΠΥΓΜΗ.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.