Τα σημερινά «κρυφά σχολειά»


keri

Στο σημερινό υποτιθέμενο ελληνικό κράτος βλέπουμε ότι, ενώ κόμματα φωνασκούν από την θέση της αντιπολίτευσης, όταν πλησιάζει ώρα να κυβερνήσουν, χαμηλώνουν τους τόνους, έτσι ώστε να πείσουν του ξένους «εταίρους» για τις «καλές προθέσεις τους».  Εδώ και χρόνια συμβαίνει αυτό. Από τότε που οι Μεγάλες Δυνάμεις επέτρεψαν να ιδρυθεί μια πλήρως ελεγχόμενη ελληνική κρατική οντότητα, παραγκωνίζοντας -αφού τους χρησιμοποίησαν- τους αγνούς Έλληνες αγωνιστές.

Το ίδιο σκηνικό υπάρχει και σήμερα! Ξένα συμφέροντα δια των εκπροσώπων τους, επιλέγουν έναν κομματικό σχηματισμό, ο οποίος εκτελεί συγκεκριμένο έργο. Μετά έρχεται η σειρά ενός άλλου να συνεχίσει στο επόμενο κομμάτι του σχεδίου και πάει λέγοντας. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το σχέδιο στο σύνολό του. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα. Σίγουρα υπάρχουν και πολιτικοί που κατά καιρούς δρουν θετικά καθυστερώντας ή χαλώντας κεντρικούς σχεδιασμούς. Αυτοί στην συνέχεια είτε παραγκωνίζονται είτε απειλείται η ζωή τους.

Το παράπονο μας είναι ότι μέχρι σήμερα ουδείς προσπάθησε να ανατάξει την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων. Μερικοί θα σκεφτούν «έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε». Σίγουρα η πίεση που ασκείται σε ιθύνοντες είναι αφόρητη, μιας και η παγκόσμια διαπλοκή συμπεριφέρεται αδίστακτα. Ωστόσο στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται ούτε καν τα «ακίνδυνα». Ποιος εμποδίζει μια πιο ήπια φορολογική πολιτική με ενίσχυση επενδύσεων και εξαγωγών, την επανίδρυση τους ελληνικού δημοσίου, ένα οργανωμένο πρόγραμμα αναστύλωσης της παιδείας, η οποία σήμερα δεινοπαθεί; Ποιος εμποδίζει μια ενισχυμένη πολιτιστική διπλωματία με σκοπό την ανάδειξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας («εργαλεία» εξωτερικής πολιτικής) εκτός συνόρων, την συσπείρωση της ομογένειας και την προσέγγιση ελληνογενών πληθυσμών;

Όπως αντιλαμβάνεστε, δίπλα στον ραγιαδισμό που διέπει πολλούς πολιτικούς σήμερα δεν υπάρχει μεράκι για δουλειά καθώς και ανιδιοτελές πατριωτικό φρόνημα. Οι περισσότεροι θεωρούν πως η λύση είναι μια παγκόσμια συνεργασία, παραβλέποντας τα σκιώδη συμφέροντα που σκεπάζουν σιγά-σιγά όλη την οικουμένη. Ακόμα και οι μαθητές μαθαίνουν να ενστερνίζονται παγκόσμια «ιδεώδη». Η αρχή γίνεται με την έκθεση, όπου πλέον τα «sos» θέματα σχετίζονται με «παγκοσμιοποίηση». Μάλιστα διατίθενται λυσάρια με κείμενα υποδείγματα και όποιος δεν γράψει το περιεχόμενό τους θα μηδενιστεί.

Δικτατορία παντού! Η δημιουργική σκέψη έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο. Ό,τι λένε τα βιβλία της κατεστημένης γνώσης είναι νόμος! Δεν χωράει αμφισβήτηση. Έτσι είναι όταν παίρνεις δάνεια, υπάρχουν πάντα ανταλλάγματα. Οικονομικά, εδαφικά ακόμα και στην παιδεία, η οποία υποχρεούται να προσαρμοστεί, δηλαδή να αλλοιωθεί.

Εντούτοις πάντα θα υπάρχουν (εντός και εκτός συνόρων) ικανοί Έλληνες, οι οποίοι θα αντιστέκονται. «Κρυφά σχολεία» υπήρχαν παλιά υπάρχουν και σήμερα, προσαρμοσμένα φαινομενικά στα νέα δεδομένα. Ανήκουν στην καθημερινότητα. Μπορεί να αποτελούνται ακόμα και από ένα μόνο άτομο. Εκεί διδάσκεται η ουσία των πραγμάτων σε πολλούς τομείς. Εκεί μπαίνει το χέρι μπροστά από το κερί για να μην σβήσει η φλόγα, η οποία σύντομα θα πυροδοτήσει την εκ νέου ανάδυση του ελληνικού πνεύματος και όχι μόνο.

Ανακαλύψτε τα σημερινά «κρυφά σχολειά». Πολλές φορές βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας. Η αλήθεια είναι απλή και διδάσκεται με απλές κουβέντες. Τα παχιά λόγια και τα ογκώδη-δύσχρηστα-δυσανάγνωστα βιβλία υπηρετούν το ψέμα. «Μέγα βιβλίον μέγα κακόν» Καλλίμαχος

ΠΥΓΜΗ.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.