Ελεύθερος ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του με 50.000 ευρώ εγγύηση


  • Οι εγγυήσεις μπαίνουν αναλόγως του εισοδήματος και της οικονομικής κατάστασης, αναλόγως του πολιτικού παρελθόντος ή αναλόγως του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί;
  • Πόσοι Έλληνες πολίτες προφυλακίστηκαν για οικονομικά εγκλήματα (αδυναμία πληρωμής στο δημόσιο) επειδή δεν είχαν χρήματα ούτε για εγγύηση;

Ενώ ο πρώην υπουργός είχε επιδοθεί σε ακατάσχετη ψευδολογία και απειλές, παρ’ όλα αυτά τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση!!
Αμφότεροι κατηγορούνται ότι δεν δηλώσαν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 καταθέσεις ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη. Οι επίμαχες τραπεζικές καταθέσεις εντοπίστηκαν στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του ασκήθηκε μετά τα στοιχεία που απέστειλε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες. Ωστόσο, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς ο νόμος που διώκει σε κακούργημα την παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων αυστηροποιήθηκε το 2010 ενώ το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέσθηκε το 2008…!!!

Πάντως, στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο κ. Παπαντωνίου έχει υποστηρίξει ότι ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου, Σταυρούλα Κουράκου, διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη. 
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη».

Ο κ. Παπαντωνίου προσθέτει πάντως πως «μέρος των χρημάτων της συζύγου μου, που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην Alpha Bank».

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.