Βουλγαρία: Δύο εθνικά τουρκικά κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές


Οι τουρκόφωνοι κύριοι της φωτογραφίας διώχθηκαν από το κόμμα τους (“Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια) ως αντιφρονούντες πριν από μερικούς μήνες, αλλά λίγο πριν από τις εκλογές στη Βουλγαρία τους ξανάβαλαν μέσα, και μάλιστα ο κύριος στα αριστερά (Κορμάν Ισμαΐλοφ) “χρίστηκε” αρχηγός του κόμματος. Κατά τα άλλα, ο Τούρκος βουλευτής στην τελευταία παράγραφο αποκαλεί το κόμμα αυτό “μια ανάσα φρέσκου αέρα”.  

Για πρώτη φορά η τουρκική κοινότητα στη Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί από δύο πολιτικά κόμματα στις πρόωρες γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου. 

Εκτός από το τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας,«Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» που εκπροσωπεί μέχρι τώρα την τουρκική μειονότητα στη βουλγαρική Βουλή, πάνω από 20 χρόνια, τώρα και το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια, που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, με ηγέτη τον Κορμάν Ισμαϊλοφ (πρόεδρο) και τους αντιπροέδρους Κασίμ Ντάλ και Ρούσλαν Σεμερντζίεφ, θα συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ζαμάν», ο βουλευτής του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK)Rıfat Sait, που εκλέγεται στη Σμύρνη και ηγείται του «Κέντρου Βαλκανικών Στρατηγικών Ερευνών», τόνισε ότι η τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία, δεν διαιρείται, αλλά αντ’ αυτού το νέο κόμμα θα προσφέρει μια ανάσα φρέσκου αέρα στις βουλγαρικές εκλογές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Πηγή: Εχέδωρος

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.