Λίστα Λαγκάρντ και συγκάλυψη είναι πλέον ταυτόσημα


Γράφει η Μιχαλού

Διευρύνανε τα παιδιά το κατηγορητήριο για τον Παπακωνσταντίνου  αφού υπέγραψαν  πάνω 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

…Ανακάλυψαν λέει ξαφνικά από τα έγγραφα  του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική, ότι η λίστα έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς!!!

Και ερωτώ; Πόσο θα προστατεύουν ακόμα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον Μπένι; Είναι φανερό ότι ο ισχυρισμός του περί μη δυνατότητας αξιοποίησης της περίφημης λίστας Λαγκάρντ κατέπεσε και μάλιστα με εκκωφαντικό θόρυβο.

Και αφού είναι έτσι τα πράγματα ο Στουρνάρας τί κάνει από τις 7 Μαΐου 2013, όπου και ο ομόλογος του Πιέρ Μοσκοβισί του έστειλε την σχετική αλληλογραφία Οέο;

Κύριε υπουργέ δε χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. Η  λίστα περιέχει τις διευθύνσεις και τους αριθμούς διαβατηρίου των καταθετών ενώ αναφέρονται με ακρίβεια οι κινήσεις των λογαριασμών για μια διετία, δηλαδή από το 2005 έως το 2007.

Όσον αφορά στις offshore εταιρείες, αν και οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς είναι ανενεργοί, οι οικονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας έχουν δώσει με τους κωδικούς και τα ποσά, τα πλήρη στοιχεία των εκπροσώπων, αλλά και του ή των προσώπων που εμφανίζονται ως δικαιούχοι. Και φυσικά υπάρχει το ξεχωριστό κεφάλαιο των νοικοκυρών-συζύγων και ορισμένων γραμματέων.

Η καθυστέρηση αυτή προξενεί εντύπωση!!! Σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία οι Αρχές ήταν ταχύτατες στον καταλογισμό των ευθυνών και των προστίμων στους πολίτες που περιλαμβάνονταν στις αντίστοιχες λίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη τα κράτη αυτά έχουν εισπράξει περίπου 10 δισ. ευρώ από πρόστιμα από την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση παρέδωσε τα ονόματα των καταθετών της λίστας στις αντίστοιχες φορολογικές αρχές.

Επιτέλους κύριε υπουργέ, αντί να ετοιμάζεται στο γόνατο φορομπηχτικές πρακτικές για τα απλά νοικοκυριά, κάντε το καθήκον σας.

το Ποντίκι

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.