«ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


20140312-165355.jpg

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες με την τουρκική πλευρά για την παράδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας βάσει του νέου Ανάν-σχεδίου, οι Τούρκοι δεν χάνουν την ευκαιρία να προωθηθούν με κάθε μέσο στα κατεχόμενα, με την προοπτική της εξάπλωσης της τουρκικής παρουσίας σε ολόκληρη την Κύπρο και μάλιστα με ισλαμική προμετωπίδα.

Έτσι, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου, έγιναν
με επίσημη τελετή τα εγκαίνια των γραφείων της μεγάλης Ένωσης Ισλαμιστών Επιχειρημάτων της Τουρκίας, (της γνωστής MÜSİAD). Η Ένωση αυτή πρόσκειται σε μεγάλο βαθμό στον Ερντογάν και από την αρχή της ανόδου του Τούρκου πρωθυπουργού στη εξουσία συμμετείχε στα μεγάλα οικοδομικά έργα με πλειοψηφικό ποσοστό ενώ στήριξε οικονομικά το κόμμα του Ερντογάν.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στα εγκαίνια των γραφείων Ένωσης που σηματοδοτούν, όπως τονίστηκε, νέα περίοδο στην τουρκική παρουσία στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Ένωσης, Nail Olpak, δήλωσε παρουσία και του πρόεδρου του ψευδοκράτους, Derviş Eroğlu, ότι η Τουρκία κάνει μια δυναμική εμφάνιση στην Κύπρο και ο σκοπός του ανοίγματος των γραφείων της Ένωσης είναι μια «Δυνατή Τουρκία», (Güçlü Türkiye Hedefi). Παράλληλα τονίστηκε πως η εμπιστοσύνη στην «Μητέρα Πατρίδα» που είναι για την Ένωση η Τουρκία, είναι ο θεμελιώδης λίθος της ύπαρξης του ψευδοκράτους και της τουρκικής παρουσίας στο νησί.

Το άνοιγμα του τμήματος της Ένωσης Ισλαμιστών Τούρκων Επιχειρηματιών στην κατεχόμενη Λευκωσία και στην δεδομένη συγκυρία έχει μεγάλη σημασία. Γίνεται ακριβώς σε μια περίοδο που προωθείται η επίλυση του Κυπριακού βάσει του γνωστού αμερικανό κινούμενου νέου «Ανανσχεδίου» και δείχνει με σαφή τρόπο την μεγάλη υποκρισία της Τουρκίας. Ενώ η τουρκική πλευρά συνδιαλέγεται με την ελληνοκυπριακή ηγεσία για μια διζωνική ομόσπονδη Κύπρο που θα είναι ανεξάρτητη, παράλληλα προωθεί και με την στήριξη ουσιαστικά του κόμματος των ισλαμιστών του Ερντογάν την μεγαλύτερη διείσδυση της Τουρκίας και την δέσμευση του ψευδοκράτους με την Μητέρα Πατρίδα, δηλαδή την Τουρκία.

Ας τα βλέπουν αυτά όλοι οι καλοθελητές που σπεύδουν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία για την παραδώσουν στην τουρκική βουλιμία που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.