Το ματζούνι.


γραφει ο αρισταρχος

lemon1

Ο λόγος για ματζούνι. Ξέρεις, είναι εκείνα τα φυσικά ιδιοσκευάσματα με τα οποία προσπαθούμε να διορθώσουμε μια έκτακτη κατάσταση με την ισορροπία της υγείας μας εντελώς, μα εντελώς, ανώδυνα. Άλλο το φαρμάκι και άλλο τα φυσικά προϊόντα. Για παράδειγμα, κάποτε είχα ένα αναπάντεχο κολικό νεφρού που με ξετίναξε. Στο νοσοκομείο που πήγα ο αρμόδιος γιατρός μου είπε πως αφού μου παρουσιάστηκε μια φορά να περιμένω κι άλλη. Πρέπει να ήταν άμμος, έτσι είπε.

Ύστερα από κάποιο διάστημα πάνω σε μια συζήτηση μια καλή κυρία μου είπε πως υπάρχει μια ανέξοδη προληπτική μέθοδος με δυό απλά καθημερινά πράγματα. Πρώτα παίρνεις ένα αυγό και το βάζεις σε ένα μικρό ποτηράκι, ύστερα χύνεις χυμό λεμονιού μέχρι να σκεπάσει το αυγό. Αυτό το πράγμα θα το αφήσετε όλη την νύχτα. Το λεμόνι σαν οξύ που είναι ενώνεται με το ασβέστιο του αυγού και εξουδετερώνεται. Τώρα, τι άλλα παράγωγα εμφανίζονται, μονάχα ένας χημικός θα μπορούσε να μας το πει.

Το θέμα είναι πως αφού βγάλουμε το πρωί το γδαρμένο αυγό από το ποτήρι και το βάλουμε πάλι στην αυγοθήκη για περαιτέρω χρήση ανακατεύουμε καλά το λεμόνι με τα πρόσθετα και το πίνουμε. Το λεμόνι έχασε την ιδιότητα του ξινού εξ αιτίας του ασβεστίου. Έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατάποση. Αυτό θα γίνει για δέκα ημέρες τρεις φορές τον χρόνο. Είναι ευεργετικό για την προληπτική του νεφρού αλλά και της χολής.

Να σας πω την αλήθεια πως από τότε που μου συνέβη ο κολικός νεφρού, πριν δέκα πέντε χρόνια, δεν είχα άλλη ενόχληση. Ακολουθώ βέβαια την ίδια συνταγή τρεις φορές τον χρόνο. Είναι δε εντελώς προληπτικό. Αν δεν σας πιάσει αυτή η προληπτικότητα και σας πιάσει νεφρό ή χολή τότε κατευθείαν στον γιατρό γιατί το ματζούνι… μέχρι εδώ.

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.