Ίσως κάποτε δούμε την γύμνια μας


γραφει ο αρισταρχος

nakedkingΘλιβερά στοιχεία για αύξηση των αυτοκτονιών λόγω μνημονίου και σε ηλικίες 20-59 ετών. Θλιβερή η κατάσταση με την πλασματική ευημερία των κέντρων διασκέδασης όταν κόκκινα δάνεια και απλήρωτες υποχρεώσεις σε εφορίες και ΔΕΚΟ περνούν τα αστρονομικά ποσά. Μπροστά στο φάσμα της πείνας ο κόσμος προτιμάει το ταμείο του Super Market από τον γκισέ της Εφορίας. Τα έσοδα του κράτους υστερούν, η διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος της χώρας καθυστερεί και όλα τα μαύρα, από κοράκια μέχρι σύννεφα, ακροβατούν πάνω στο κρεβάτι της πατρίδας περιμένοντας την τελική μεταστοιχείωση σε νεκροκρέβατο. Κι αυτοί…

Αυτοί, μαζεύτηκαν εκεί στον ναό. Κι εμείς…

Εμείς, το κοινό. Είδαμε, ακούσαμε, κάποιοι ανεγκέφαλοι χειροκρότησαν και ύστερα σιωπή και οργή. Θυμός και θλίψη. Τελείωσε η παράσταση και στο στόμα έμεινε μια στυφή γεύση. Πάλι στο πέλαγος της αβεβαιότητας, πάλι στην καθημερινή αγωνία. Ναι, πάλι θα γεμίζω Super Market και φαγάδικα γιατί αυτή η αγωνία έτσι λειτουργεί. Σου ανοίγει την όρεξη, θέλεις να τρως.

Απορώ πως σας αντέχει το σανίδι. Κακοί κάκιστοι ηθοποιοί με μονάχα ένα προσόν. Την εξαπάτηση. Μας τυλίγετε σε μια κόλλα χαρτί και το πιστεύετε και… σεις! Εσείς…

Εσείς, με κάνετε να νιώθω βλάκας και εξαπατημένος κι εγώ σας χειροκροτώ για να νιώθετε σαν εκείνο το φρούτο που τόπαιζε όμορφος Βασιλιάς χωρίς ποτέ να κοιτάζει πόσο γυμνό και αηδιαστικό σώμα είχε.

Εσείς, νομίζετε πως ήσασταν κοινοβούλιο χτες. Όχι δεν θα κλάψω. Άξιος σαν λαός που του πρέπουν τέτοιοι αρχοντάδες. Τυχερός που μπορεί να εκλέγει τους δυνάστες του.

Άτυχος που δεν βλέπει την γύμνια του.

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.