Η ενεργοποίηση του Θύμου αδένα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.


θυμος

Από Κοσμά Μ. Παπακωνσταντίνου
Μαθηματικό ερευνητή

Ο Θύμος αδένας βρίσκεται πίσω από την κορυφή και στο κέντρο του στέρνου. Για πολλά χρόνια επιστεύετο ότι η λειτουργία του είχε σχέση με την ανάπτυξη και μετά την εφηβεία ατροφούσε.
Σύγχρονες έρευνες όμως αποκαλύπτουν την σημαντική ανοσολογική λειτουργία του έως το τέλος της ζωής μας. Σχετικά πρόσφατα έγινε κατανοητή η μεγάλη σημασία του Θύμου αδένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στο ανοσοποιητικό.
Σε όλα τα θηλαστικά υπάρχει μια πτώση της δραστηριότητος του θύμου, όσο περνούν τα χρόνια .
Όταν ο αδένας αυτός είναι ενεργός, ο οργανισμός δεν γερνάει.
Όσο πιο πολύ ενισχύσουμε την δραστηριότητα του Θύμου, τόσο θα μεγαλώνει η άμυνα του οργανισμού μας. Μέσα σε μια ημέρα ισχυρής μόλυνσης από ξαφνική ασθένεια, εκατομμύρια λεμφοκύτταρα καταστρέφονται και ο θύμος αδένας συρικνούται στο μισό του μέγεθος.
Η επίδραση του άγχους και ιδίως των αρνητικών συναισθημάτων στον Θύμο, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα.
Έτσι στην Ιλιάδα (Ραψωδία Ζ!) ο Όμηρος χρησιμοποιεί την λέξη «θυμοφθόρες» για να υποδηλώσει λέξεις στενάχωρες που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα (φθείρουν τον Θύμο).
Οι γιατροί της αρχαιότητας έλεγαν ότι το φωνήεν Α όταν προφέρεται σοφά, έχει την ισχύ να κάνει να δονείται ο Θύμος αδένας.
Μια άλλη σημαντική λειτουργία του Θύμου αδένα, είναι αυτή του ελέγχου της ροής της βιοενέργειας .Έτσι αν ο Θύμος αδένας επηρεαστεί από κάποιο αίτιο, π.χ. άγχος, συρικνούται με συνέπεια να υπολειτουργεί, η ροή της βιοενέργειας να μην είναι ομαλή, οπότε να είμαστε ευπρόσβλητοι σε ασθένειες ή τραυματισμούς.
Για να δημιουργηθεί μια ασθένεια στο σώμα μας ή ακόμη και ένας τραυματισμός, απαραίτητα υπάρχει μια διαταραχή ή μείωση της ροής της βιοενέργειας
Πρόσφατα έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι μεγάλες ασθένειες ακολουθούν μετά από μία έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Ζωντάνια

Αν σταθεί κάποιος σε μια διασταύρωση στο κέντρο μιας σύγχρονης πόλης και παρατηρήσει τους ανθρώπους να περνούνε βιαστικά, θα διαπιστώσει ότι το σύνολο των ανθρώπων αυτών δείχνουν κουρασμένοι, περπατούν σκυφτά χωρίς ίχνος ενεργητικότητας ή ζωντάνιας, με κυρτούς ώμους και έκφραση κάθε άλλο παρά ευδιάθετη και χαρούμενη.
Έχουμε συνηθίσει αυτήν την εικόνα, όλοι οι άνθρωποι που ζούμε στις πόλεις και θεωρούμε το φαινόμενο αυτό συνηθισμένο, όμως δεν είναι και φυσιολογικό.
Σε αντίθεση με την εικόνα αυτή, αν βρεθεί κάποιος σε ένα χωριό ιθαγενών θα διαπιστώσει αναφορικά με την ενεργητικότητα την ζωντάνια και την διάθεση αυτών των ανθρώπων, διαφορετική κατάσταση.
Περπατούν ευθυτενείς με προτεταμένο το στήθος, την πιο πολλή ώρα χαμογελαστοί και πάντα πρόθυμοι να έρθουν μαζί σου για να σου δείξουν τον δρόμο, αν θέλεις να πας κάπου.
Συμπέρασμα: Ό,τι είναι φυσικό και ωραίο έχει αντικατασταθεί στις πόλεις με αφύσικα υλικά και ρυθμούς ζωής. που φέρνουν κούραση, έλλειψη ζωντάνιας και ενεργητικότητας, την έλλειψη δύναμης για ζωή.
Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία για να αλλάξουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητά μας για να μην αρρωσταίνουμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή.
Κλείνοντας σας θέτω μια εικόνα: Θυμάστε στις ταινίες και ιδιαίτερα αυτές με τον Ταρζάν που ο γορίλας πριν ξεκινήσει να επιτεθεί χτυπούσε το στήθος του;
Χτυπούσε τον Θύμο αδένα για να πάρει δύναμη!

Από Κοσμά Μ. Παπακωνσταντίνου
Μαθηματικό ερευνητή

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Η ενεργοποίηση του Θύμου αδένα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

 1. Ὁ/ἡ Γιάννης αποστολοπουλος γράφει:

  Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες κ τα εξαιρετικά άρθρα που μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστα

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Γιάννης Αποστολοπουλος γράφει:

  Πως μπορώ να μάθω κ να αγοράσω τον Εναρμονίστη. Θυμού αδενα

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

   Δεν ξέρω πού μπορείς να βρεις τέτοια”θαυμαστά μηχανήματα”, αλλά αν θες στείλε μου ένα μήνυμα εδώ mihkour@hotmail.com
   Δεν πουλάω τίποτε. Θα σου στείλω ΦΥΣΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ δύο βιβλία για την υγεία σε pdf. Το ένα είναι δικό μου [περιέχει ασκήσεις], το άλλο το έχω μεταφράσει [περιέχει μεθόδους αποτοξίνωσης, καθαρισμού και ενδυνάμωσης του οργανισμού]. Και τα δύο έχουν άμεσα αποτελέσματα.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.