Επιθεση της τρόικα στα ελληνικά φάρμακα. Εκπροσωπούν ξένες Πολυεθνικές, όπως πέρυσι με το γαλα του νόμου Χατζηδάκη


121101j_1
Η τροικα δεν είναι απλοί υπάλληλοι, εκτός απο “Τροικα” είναι και λομπίστες στο γνωστό σε όλους πάρτυ των Βρυξελλών

Μπορεί λοιπόν επι υπουργων Γεωργιάδη και Βορίδη τα επικίνδυνα αμφιβόλου ποιότητας να προσφέρθηκαν ως φθηνο φάρμακο, αλλά τι να το κάνεις το φθηνο όταν το φάρμακο είναι πιο επικίνδυνο απο την ασθένεια;

Τα νέα, μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά φαρμάκου, εξήγησε στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, Θεόδωρος Τρύφων.

«Αυτό που γίνεται είναι το απόλυτο παράδοξο. Από τη μία, λέμε ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να έχουμε ανάπτυξη, τελικώς, αυτό που ζητά η τρόικα στον τομέα τον δικό μας τα τελευταία 5 χρόνια, με κορύφωση το τελευταίο διάστημα, είναι ακριβώς το ανάποδο. Χωρίς κανένα όφελος για τα ταμεία και το κράτος, μέσα σε έναν κλειστό προϋπολογισμό, να διαλύσει οποιαδήποτε έννοια ελληνικής παραγωγής και εγχώριας προστιθέμενης αξίας, γιατί ζητά να εφαρμοστούν μέτρα», σχολίασε αρχικά ο κ. Τρύφων και συνέχισε:

teva«Ο εκπρόσωπος των θεσμών, έρχεται εδώ συνεχώς. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιες βιομηχανίες του εξωτερικού που ευνοούνται πάρα πολύ. Αυτό έρχεται και το υποστηρίζει εδώ και η τρόικά. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για μια παρέμβαση για να εξοικονομήσει πόρους το κράτος».

Σε ερώτηση για το αν αυτό που προτείνουν οι θεσμοί, είναι καλύτερο για τον ασθενή, αλλά και τα ταμεία, απάντησε:

«Σαφώς και δεν είναι καλύτερο αυτό που προτείνει η τρόικα για τον ασθενή και τα ταμεία. Για παράδειγμα, ένα φάρμακο εισαγόμενο, ξένης εταιρείας, που πωλείτο το 2010 30 ευρώ, η ελληνική εταιρία το δίνει σήμερα με 70% έκπτωση, στα 9 ευρώ. Η τρόικα έρχεται και λέει ότι τα 9 ευρώ αυτά, θα πρέπει να πάνε στα 2 ή στα 3 ευρώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιήσει το ταμείο και ο ασθενής, δεν θα υπάρχει στην αγορά, θα φύγει. Δεν θα υπάρχει γιατί δεν μπορεί να παραχθεί με το κόστος αυτό και δεν θα υποστηριχθεί από το σύστημα. Διότι όλο το σύστημα πηγαίνει σε φάρμακα που έχουν κάποια οικονομική τιμή, που να είναι σε ένα επίπεδο και ο φαρμακοποιός να το προωθεί και ο καταναλωτής να το εμπιστεύεται. Όταν πάψει να υπάρχει, εμείς θα πάρουμε ένα ακριβότερο εισαγόμενο. Η ουσία είναι η υποκατάσταση».

Όπως ξεκαθάρισε, «η πρόταση των θεσμών, είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργεί μόχλευση, στρεβλώνει την αγορά και οδηγεί σε ολιγοπώλιο».

«Η ελληνική παραγωγή δεν θα υπάρχει. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες παράγουν εδώ και 50 χρόνια αξιόπιστα φάρμακα που εξάγονται σε πάρα πολλές χώρες, κυρίως για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Μπορούμε με μία έκπτωση 70% από την αρχική τιμή να καλύψουμε άνω του 60% των αναγκών της πρωτοβάθμιας και αντί να το εκμεταλλευτεί αυτό η κυβέρνηση και να μοιραστεί σωστά η πίτα, έρχονται εξωτερικές παρεμβάσεις οι οποίες είναι μονομερής», προειδοποίησε ο κ. Τρύφων και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει ως προαπαιτούμενο τον έλεγχο στις συνταγογραφήσεις των ακριβών φαρμάκων; Γιατί δεν βάζει ως προαπαιτούμενο κίνητρα ενίσχυσης των φτηνών φαρμάκων, γιατί δεν βάζει ως προαπαιτούμενο τη μείωση συμμετοχής των ασφαλισμένων και βάζει μονομερώς ένα προαπαιτούμενο, να μειωθούν τα φτηνά φάρμακα».

«Πρέπει η κυβέρνηση να βάλει βέτο και να πει, εμείς δεχόμαστε κλειστό προϋπολογισμό 2 δισ. για τα φάρμακα που είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη, αλλά το πώς εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τα 2 δισ. είναι δική μας υπόθεση», πρόσθεσε και τέλος, επισήμανε αυτά που ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία:

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ζητά ένα ισότιμο σύστημα κατανομής δαπάνης, με βάση διαρθρωτικά μέτρα όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Μέσα σε 2 μήνες να κάνουμε μια πρόταση και στους θεσμούς και σε όλους, να λέει ότι κύριοι, μέσα στα 2 δισ. εγώ κατανέμω έτσι τη δαπάνη που να είναι ισότιμη η συμμετοχή και των ξένων και των ελληνικών φαρμάκων. Διότι αν τα 2 δισ. δεν μου παράξουν φόρο προστιθέμενης αξίας, σε λίγο δεν θα μείνει τίποτα σε αυτόν τον χώρο. Μόνο ανεργία»

Ακούστε το ηχητικό:

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Επιθεση της τρόικα στα ελληνικά φάρμακα. Εκπροσωπούν ξένες Πολυεθνικές, όπως πέρυσι με το γαλα του νόμου Χατζηδάκη

  1. Ὁ/ἡ ΡΩΜΗΟΣ γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.