Αρνήθηκαν θεραπεία σε άπορο καρκινοπαθή στο Αρεταίειο


κατάλογος

enallaktikos.gr

Δεν εξυπηρετούμε απόρους με βιβλιάρια Πρόνοιας είναι η απάντηση που έλαβε καρκινοπαθής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου παραπέμφθηκε από τον Άγιο Σάββα (λόγω αναμονής), σύμφωνα με καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου  Φαρμακείου Βύρωνα.Το περιστατικό αφορά τον Δ.Κ. ο οποίος πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και στην κλείδα, μετά τη μετάσταση που ξεκίνησε από τους πνεύμονες.

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – καταγγελία ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του παραπέμφθηκε από το νοσοκομείο Σωτηρία στις 18 Οκτωβρίου στον Αγ. Σάββα για ακτινοβολίες. Εκεί όμως παρότι είναι κάτοχος βιβλιαρίου Προνοίας τον πληροφόρησαν ότι θα γίνουν μεν οι ακτινοβολίες στον ώμο, αλλά απέκλεισαν τις ακτινοβολίες στο πάγκρεας, λόγω της λίστας αναμονής (όπως είπαν) και τον έστειλαν στο νοσοκομείο Αρεταίειο.


Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τον περίμενε μια άλλη ανάλγητη συμπεριφορά. Ο ασθενής μετέβη στο Αρεταίειο την Τρίτη 20 Οκτωβρίου αλλά “το τμήμα ακτινοβολιών τον ενημέρωσε ότι οι άποροι με βιβλιάρια Πρόνοιας δεν γίνονται δεκτοί και ότι το Αρεταίειο ως Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν προσφέρει τις ζητούμενες υπηρεσίες στους απόρους”.


Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ), από το οποίο ζήτησε βοήθεια ο γιος του ασθενή, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του εν λόγω νοσοκομείου και ζήτησε να μάθει αν η Διοίκηση του νοσοκομείου αποδέχεται τους ισχυρισμούς του τμήματος ακτινοβολιών ότι δηλαδή “οι άποροι συμπολίτες μας και μάλιστα με την βούλα του βιβλιαρίου Πρόνοιας αποκλείονται από τις νοσοκομειακές υπηρεσίες του νοσοκομείου, το οποίο ο ελληνικός λαός έχει κτίσει και τρέφει με το υστέρημα του μόχθου του!”


Άφωνος, αναφέρει η ανακοίνωση του Κοινωνικού ιατρείου, “ο εκπρόσωπος του ΚΙΦΒ άκουσε τον Πρόεδρο του Αρεταίειου όχι μόνο να επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό των άπορων από τις νοσοκομειακές υπηρεσίες του Αρεταίειου, αλλά και να προσθέτει ότι η απάνθρωπη αυτή στάση, που συνιστά, εκτός των άλλων, και πράξη παραβίασης θεμελιωδών συνταγματικών επιταγών, προβλέπεται «δυστυχώς» – όπως είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος του νοσοκομείου – και από σχετική υπουργική  απόφαση!… Δεν διευκρινίστηκε σε ποια κυβερνητική περίοδο κατασκευάστηκε αυτός ο εξευτελισμός της ξεπεσμένης δημοκρατίας τους και ποιός υπουργός υπέγραψε την προβαλλόμενη υπουργική απόφαση!”


Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα καταγγέλει ότι “πρόκειται για μαζική δίωξη των απόρων” και επισημαίνει ότι “το νομοθετημένο πλαίσιο, που ισχύει από τις 21 Ιουλίου 2014 για όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, χωρίς εξαίρεση, προβλέπει πώς όλες οι περιπτώσεις ανασφάλιστων ασθενών που εντάσσονται στις «σοβαρές και επείγουσες» περιπτώσεις έχουν δικαίωμα άμεσης δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης και μάλιστα γι’ αυτό τον ειδικό λόγο προβλέπεται η συγκρότηση ιατρικών επιτροπών σε κάθε νοσοκομείο”.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αρνήθηκαν θεραπεία σε άπορο καρκινοπαθή στο Αρεταίειο

  1. Ὁ/ἡ ΡΩΜΗΟΣ γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.