« Μην αποστρέψουμε τις ελπίδες μας από την Δημοκρατία»


κολαζ

Υπάρχει ένας κίνδυνος για την εξέλιξη του ανθρώπου και τα επιτεύγματά του, η κατάργηση του πολιτικού συστήματος που λέγεται Δημοκρατία.Επειδή στο όνομά της έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες ατομικές και συλλογικές καταργήσεις και δικαιώματα του ανθρώπου, έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε Δημοκρατία και να «τρέχουμε».

Και με το δίκιο μας! Αφού όλοι αυτοί που έχουν καπηλευθεί το πολίτευμα αυτό  αντί να είναι λειτουργοί Της, έχουν μετατραπεί σε εκτελεστές Της.

Όμως, Δημοκρατία θα ειπεί πλειοψηφία, ενώ όλοι αυτοί –με κάποιες εξαιρέσεις – ποτέ δεν υπηρέτησαν την πλειοψηφία. Πατριδοκάπηλοι, δημαγωγοί ήταν και είναι που έχουν σύρει την έννοιά Της στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Το σύστημα που μας κυβερνά λέγεται ολιγαρχία- τυραννία. Ναι αυτοί οι ολίγοι που επιβάλλονται στους πολλούς . Το αντίθετο της Δημοκρατίας. Απλά και μεθοδικά όμως χρησιμοποιούν σε κάθε απάνθρωπη απόφασή τους τον όρο Της για να γίνει μισητή και να θεωρηθεί μια αποτυχημένη πολιτική εφαρμογή. Είναι δαιμόνιο το σχέδιο τους.

Όμως, όποιες μορφές Της εφαρμόστηκαν είχε σαν συνεπεία οι άνθρωποι να ζήσουν με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά. Ο Πολίτης ήταν χρήσιμος πρώτα στον εαυτό του και στη συνέχεια στους  γύρω του. Και όταν έπρεπε να εφαρμοστούν οι νόμοι ήταν δίκαιοι και  φτιαγμένοι ανθρωποκεντρικά.

Οι περισσότεροι ευημερούσαν, η Πολιτεία ήκμαζε, οι Νόμοι γίνονταν δικαιότεροι και χρησιμότεροι, γιατί αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας με κορωνίδα την διακυβέρνηση από τους Αρίστους κάθε Κράτους.

Μην πέσουμε στην παγίδα και αποτρέψουμε τις ελπίδες μας από αυτό το πολιτικό σύστημα γιατί αν εφαρμοστεί είναι το δικαιότερο για τον άνθρωπο.  Με την εφαρμογή Της οι άνθρωποι πετυχαίνουν να δημιουργήσουν ένα βιοτικό επίπεδο αξιοπρεπείας, επιστήμες, τέχνες, μα πάνω απ’ όλα ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ανώτερα ιδανικά γιατί γι’ αυτό είμαστε πλασμένοι.

Η Δημοκρατία που εμείς δεν έχουμε γνωρίσει, αυτά παρέχει. Είναι καιρός λοιπόν να τη γνωρίσουμε. Να ζητήσουμε  να εφαρμοστεί. Δηλαδή, όταν τηρούνται οι νόμοι της Πολιτείας για όλους και προς όλους, τότε έχουμε Δημοκρατία.

Όταν η πλειοψηφία του λαού -και όχι αυτά τα τεχνητά πλειοψηφικά εκλογικά τερτίπια που μας επιβάλουν – επιλέξει κάτι, να εφαρμοστεί γιατί θα είναι για το καλό του συνόλου.

Εμείς πότε εφαρμόσαμε κάτι για το καλό του συνόλου; Γιατί να μην λαμβάνει μέρος η πραγματική πλειοψηφία του λαού στις κέραιες  αποφάσεις ;

Ελπίζοντας, ζω για να δω  κάποια στιγμή την εφαρμογή Της.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.