Ναι, είμαι Θρησκευόμενος-Χριστιανός!


γραφει ο αρισταρχος(χαλυβουργος απομαχος)

aigaio_pelagos

Τώρα που καταργείται και το μάθημα των θρησκευτικών και μάλιστα από υπουργό παιδείας ψάλτη(!) δεν απομένει παρά να κάνουν στα νήπια ότι και ο πατερούλης που… Τα μάζευαν στο κόκκινο τοίχος και τα έλεγαν “κάντε μια προσευχή να σας πετάξει ο καλός Θεούλης σοκολάτες” Σοκολάτες όμως δεν έρχονταν παρά μονάχα όταν ικέτευαν τον πατερούλη. Είδατε; Να ποιος υπάρχει στην πράξη! Σήμερα οι Ρώσοι πολεμούν με φανατισμό υπέρ της ορθοδοξίας. Σήμερα εμείς ανακαλύψαμε με καθυστέρηση πενήντα χρόνων την ανυπαρξία(;) του Θεού.

Σοβαρευτείτε. Αυτός ο τόπος διεθνώς και ανέκαθεν είχε για λογότυπό του ένα νησί με φόντο τη θάλασσα και κύριο θέμα έναν τρούλο με τον σταυρό επάνω του. Αυτή είναι η κουλτούρα μας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Τι γίνεται, θυσιάζεται στον βωμό της νεοταξίτικης πανθρησκίας; Ή μήπως μας τον επέβαλλαν οι… θεσμοί. Λέγε τους τρόϊκα(αφού τρεις είναι).

Αλέξη, επιβάλλεις σ’ αυτόν τον τόπο ότι και οι υπόλοιποι αλλά σε νιοστή δύναμη. Σκοτώνεις τους γέρους, την κοινωνία ολόκληρη με κυνικές δηλώσεις Κατρούγκαλου για οριζόντιες περικοπές,ενσωμάτωση επικουρικού και κατάργηση ΕΚΑΣ. Με αδιάφορες δηλώσεις Φίλη «Όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ας αναλάβουν και το επί πλέον κόστος του 23%. «Κουμουνιστές » είστε, πάτε το στο 100%. Έτσι θα γλυτώσετε την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα την τσακίσετε. Να μάθουν όλοι να πηγαίνουν στα δημόσια. Να γίνουν όλοι… τι να γίνουν, με σας χάσαμε το μυαλό μας. Το πιο αστείο είναι πως τα παιδιά που θα φεύγουν από τα ιδιωτικά θα επιβαρύνουν το δημόσιο συν την απώλεια του 23% από κάθε άτομο. Και το κέρδος; Μηδέν! Πρέπει να είστε εκεί όλοι φωστήρες.

Αντί να ξηλώσετε τη διαπλοκή και τα πολιτικά χουσμέτια πέσατε πάνω σε ιδεοληπτικές μαλακ@#$%ες δήθεν αριστερής προέλευσης. Εκτός και τρώτε γύρω γύρω μπας και φτάσετε στην πίττα, την εκκλησιαστική περιουσία. Με το μαλακό όμως γιατί και η πρόκληση έχει τα όριά της.

Τέλος ναι, δηλώνω πως είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Βάφτισα τα παιδιά μου στην εκκλησία. Τα έκανα Χριστιανόπουλα για νάχουμε κοινό παρονομαστή. Ο αριθμητής λέγεται Ελλάδα. Πηγαίνω και εκκλησιάζομαι και αφήνω το πνεύμα μου να ενωθεί με τον Θεό μου. Αν δεν έχεις Θεό δεν έχεις και πνεύμα. Θα πάρω τη Θεία μεταλαβιά και φεύγοντας το αντίδωρο. Λέω καλημέρα στου γείτονες και ξέρω πως εκεί στην εκκλησία της γειτονιάς μου αλλά και σε κάθε εκκλησία υπάρχει ένας υπηρέτης του κόσμου που λέγεται ιερέας και είναι πρόθυμος να μ’ ακούσει, να με βοηθήσει χωρίς καμιά ανταπόδοση. Και ούτε που με ρωτάει αν είμαι Χριστιανός. Και αυτή είναι η εκκλησία μου και είναι σημείο αναφοράς της κοινωνίας μου. Και ήταν πάντα εκεί σε όλους τους αγώνες που έδινα ανά τους αιώνες. Ας μη κρεμόμαστε από εξαιρέσεις και ανθρώπινες αδυναμίες.

Τα κάνατε μπάχαλο με την διαπραγμάτευση και τα οικονομικά, μη ξεχαρβαλώνετε και τον κοινωνικό ιστό. Χωρίς πίστη και ιδανικά θα γίνουμε νεοταξικά γκόλουμ στην υπηρεσία των πονηρών της γης , και η Ελλάδα ένα μακρινό παραμύθι για εγκυκλοπαίδειες.

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.