Η περιέργεια κάνει καλό στην υγεία μας.


;

iefimerida

Αν είστε περίεργοι για τα πάντα και νομίζετε πως αυτό είναι κακό, τότε ξανασκεφτείτε το. Το να είστε περίεργος δεν κάνει μόνο καλό στο μυαλό σας. Η περιέργεια έχει ψυχολογικά, κοινωνικά, συναισθηματικά οφέλη και κάνει καλό στην υγεία μας. Οι 5 παρακάτω τρόποι μας έλυσαν τις απορίες.

Μας βοηθά να επιβιώσουμε. Η παρόρμηση να εξερευνήσουμε και να αναζητήσουμε νέες μεθόδους σε διάφορους τομείς έχει σαν αποτέλεσμα να κρατάμε σε εγρήγορση τον εγκέφαλό μας. Ο εγκέφαλός μας κάθε φορά που καλείται να ανακαλύψει κάτι καινούργιο παράγει μία ουσία την «ντοπαμίνη», η οποία μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα αισθήματα.
Μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Έρευνα έδειξε πως η περιέργεια μας χαρίζει ψυχική ευεξία, μειώνει το άγχος και μας κάνει πιο επικοινωνιακούς.
Μας κάνει πιο επιτυχημένους. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η περιέργεια οδηγεί τους μαθητές να συμμετέχουν περισσότερο στο σχολείο, τους φοιτητές να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και τους εργαζόμενους να έχουν υψηλή απόδοση στο επάγγελμά τους. Μπορεί να φαίνεται κοινότοπο, αλλά όταν είμαστε πιο περίεργοι θα ενδιαφερθούμε περισσότερο για αυτό που κάνουμε και θα κάνουμε καλά.
Μας κάνει πιο συμπαθείς. Όταν είμαστε περίεργοι για τους άλλους, τότε ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τις εμπειρίες τους και έτσι γινόμαστε καλοί ακροατές.
Βελτιώνει την υγεία μας. Έρευνα έδειξε πως οι γιατροί που είναι πραγματικά περίεργοι για την υγεία των ασθενών τους δεν κάνουν εύκολα λάθη, ενώ από την άλλη οι περίεργοι άνθρωποι κάνουν κατά 30% περισσότερες εξετάσεις το χρόνο, από άτομα που δεν είναι.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.