“Οι ΗΠΑ γκρεμίζουν τη Deutsche Bank”


Screenshot_1

sofokleousin.gr

Στο κόκκαλο θέλουν οι αμερικανικές αρχές να φτάσει το μαχαίρι στην περίπτωση της Deutsche Bank καθώς διευρύνουν τις έρευνες γύρω από το σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τη Ρωσία και από πρόσωπα του περιβάλλοντος του Βλάντιμιρ Πούτιν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τις έρευνες τους και σε άλλες συναλλαγές πέρα από αυτές που αρχικά εντοπίστηκαν. Η υπόθεση όμως έχει έντονα πολιτικό άρωμα καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατηγορείται για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από συνεργάτες του Πούτιν.
Όλα αυτά ακολουθούν το σκάνδαλο Volkswagenτο οποίο επίσης αποκάλυψαν οι αμερικανικές αρχές και είχε τεράστια επίδραση στη φήμη και την αξιοπιστία της μεγαλύτερης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν τώρα οι υποθέσεις αυτές ενταχθούν σε μεγαλύτερο γεωπολιτικό πορτρέτο όπου οι περιοχές ενδιαφέροντος εστιάζονται στην Ανατολική Ευρώπη, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή καθώς και την Κίνα, ενώ συνμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και η θέση του ΔΝΤ στην ΕΕ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάθε χτύπημα έχει πολλαπλούς στόχους.

Ετσι αν και αρχικά οι αρχές ερευνούσαν πράξεις ύψους 6 δισ. που αφορούσαν mirror trades μεταξύ λογαριασμών στα παράγωγα και σε μετοχές σε διαφορετικές αγορές, σε αυτή τη φάση εμβαθύνουν και εστιάζουν ακόμα και σε εμπορικές χρηματοδοτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές εποπτικές αρχές είχαν βγάλει κίτρινη κάρτα στη Deutsche Bank για τα συστήματα ημερήσιας παρακολούθησης και το επίπεδοτων πληροφοριακών συστημάτων, με αποτέλεσμα η γερμανική τράπεζα να αναγκαστεί σε αναδιάρθωση του τμήματος IT και επενδύσεις 1 δισ, δολαρίων. Τώρα οι αρχές επανεξετάζουν τα συστήματα της Deutsche Bank για τυχόν κενά.

Αναρτήθηκε από Ελεύθερος Πολιορκημένος

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.