Γιατί οι Κινέζοι πιστεύουν ότι πρέπει να πίνουμε ζεστό νερό.


img42147_c0d9b786453dfeb1c3864766441bc6f0_600_432

enallaktikos.gr
Πολλοί Αμερικανοί έχουν αρχίσει και δίνουν σημασία στο ότι οι Κινέζοι εμφανίζονται υγιείς και ότι δεν παίρνουν εύκολα βάρος. Για να καταλάβει κανείς τι διαφορετικό κάνουν οι Κινέζοι πρέπει να ξεκινήσει αναγνωρίζοντας ότι οι Κινέζοι πίνουν ζεστό νερό ενώ οι δυτικοί κρύο.

Σύμφωνα με παραδοσιακά κινεζικά βιβλία ιατρικής η βασική ιδέα των αρχαίων ιατρικών πρακτικών είναι να διατηρεί κανείς την αρμονία ανάμεσα στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη φύση. Όσο πιο πολύ ακολουθείς το βιολογικό σου ρολόι τόσο πιο υγιής θα είσαι.

Γιατί λοιπόν το να πίνει κανείς ζεστό νερό θεωρείται πιο υγιεινό; Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική εξηγεί ότι η φυσιολογική εσωτερική θερμοκρασία του σώματος είναι 37 βαθμοί Κελσίου, που κρατά την κυκλοφορία του αίματος σε ένα χαλαρό τόνο με κανονικές σωματικές λειτουργίες. Όταν πίνει κάποιος κρύο νερό η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος δέχεται μεταβολή.

Το σώμα πρέπει να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να επανορθώσει μια μεταβολή της θερμοκρασίας προκειμένου να διατηρήσει τη φυσιολογική λειτουργία των οργάνων. Αν το σώμα είναι πολύ αδύναμο για να ζεσταθεί από μόνο του κάποια συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν όπως συστολή, δυσπεψία και θρόμβωση.

Πολλοί άνθρωποι στη Δύση δεν αναγνωρίζουν τις ωφέλειες του να πίνεις ζεστό νερό και όταν επισκεφθούν την Κίνα ανακαλύπτουν ότι τα κινεζικά εστιατόρια σερβίρουν ζεστό νερό στους πελάτες εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει σε χώρες του δυτικού κόσμου όπου σερβίρεται με πάγο.

Παρόλο που οι Κινέζοι θεωρούν τους εαυτούς τους λάτρεις του φαγητού εξακολουθούν να έχουν υψηλό μεταβολισμό, που τους κρατά σχετικά αδύνατους ακόμα και αν τρώνε αρκετό φαγητό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμούν να πίνουν ζεστό νερό σε κάθε γεύμα, που τους βοηθά στην πέψη. Στο μεταξύ το κρύο νερό κάνει τα λιπαρά του φαγητού να παραμείνουν στο στομάχι

Μπορούμε επίσης να αποδώσουμε τη νεανική εμφάνιση των γυναικών στη συνήθεια να πίνουν ζεστό νερό. Οι Κινέζες διδάσκονται να μην πλησιάζουν το κρύο νερό κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, καθώς θα τους προκαλέσει επιπλέον πόνο. Πίνοντας ζεστό νερό μπορούν να ζεσταθούν οι ωοθήκες, που είναι το κύριο όργανο το οποίο παράγει τις γυναικείες ορμόνες. Αυτές με τη σειρά τους βοηθούν το σώμα να κάψει τα έξτρα λιπαρά και να δείχνουν νεότερες.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.