Οι Πρωτοέλληνες Γραικοί.


λ

oria.blogspot.gr

Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, ιστορικοί, και ποιητές θεωρούσαν την ονομασία‘Γραικοί’ ως  ταυτόσημη με τους ‘Έλληνες’, δηλαδή ο ίδιος λαός που άλλαξε όνομα, πολυμερισμένος σε μικρότερα γενεαλογικά Ελληνικά φύλα-έθνη με κοινά πολιτισμικά, γλωσσικά και εθιμικά στοιχεία. Τόσο οι Σελλοί όσο και οιΓραικοί ήταν προκατακλυσμιαία πρωτοελληνικά φύλα.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο πρώτος γίος του Δευκαλίωνα, ο Έλληνας, τους μετωνόμασε απο ‘Γραικούς’ σε ‘Έλληνες’, οι οποίοι στην συνέχεια, επιμερίστηκαν σε γενεαλογικά φύλα, από τα παιδία του Έλληνα: ΔώροΞούδοΑίολο.

Ο Αριστοτέλης, αναφερόμενος στον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, αναφέρει σταΜετεωρολογικά του, τα εξής:

“Γιατί αυτός ο κατακλυσμός κατ’εξοχήν έγινε στον Ελληνικό τόπο και μάλιστα εκεί που βρισκόταν η Ελλάδα η αρχαία. Αυτή είναι η περιοχή που βρίσκεται από την Δωδώνη μέχρι τον Αχελώο. Αυτός σε πολλά σημεία μεταβάλλει την κοίτη του. Εδώ λοιπόν κατοικούσαν οι Σέλλοι και αυτοί που τότε ονομάζονταν Γραικοί και τώρα Έλληνες”

κ

Μισή σχεδόν χιλιετία πριν από τον Αριστοτέλη, ο Όμηρος, κάνει λόγο γιαΠελασγούςΔωδωναίους και Σέλλους στην ίδια περιοχή της Δωδώνης, χωρίς να αναφέρει κάτι σχετικό για τους Γραικούς, ούτε για τους Ηπειρώτες.

Φαίνεται λοιπόν εξ’αυτού ότι στην Ομηρική Εποχή οι Γραικοί ή είχαν αφομειωθεί με τα άλλα Ηπειρωτικά φύλα ή συμπεριλαμβάνονται στην πολύ ευρύτερη φυλετικά έννοια των Πελασγών, δίοτι οι Γραικοί όντως άνηκαν στην επιμέρους φυλετική υποδιαίρεση τουΠελασγικού γένους.

κατάλογος

Φυσικά ο κατακλυσμός επέφερε γεωλογικές ανακατατάξεις και αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον. Ο πολιτισμός των Πρωτοελληνικών φύλων εξαφανίστηκε σχεδόν ολοσχερώς, όπως συνέβη και με τον πολιτισμό των Αιγαίων. Το καινούργιο γένος συνέχισε την ιστορική πορεία και άρχισε ξανά την εξελικτική του διαδρομή.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.