Έκκληση από τον «Αρκτούρο» – Ανάπηρο θα μείνει το ορφανό αρκουδάκι Ushko.


αρχείο λήψης (3)

enallaktikos.gr
Ανάπηρο θα μείνει τελικά το ορφανό αρκουδάκι που περιέθαλψε ο “Αρκτούρος”, όταν περιβαλλοντική οργάνωση της ΠΓΔΜ που το βρήκε, ζήτησε από την ελληνική οργάνωση να αναλάβει τη φροντίδα και την αποκατάστασή του.
Ο Ushko είχε έρθει στις 6 Ιουλίου στην Ελλάδα έπειτα από πρωτοβουλία οργάνωσης από τη γειτονική χώρα, που βρήκε το αρκουδάκι τραυματισμένο και χωρίς τη μητέρα του.
Το μόλις λίγων μηνών αρκουδάκι είχε μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου, αφού εξετάστηκε, προέκυψε ότι έχει κάταγμα λεκάνης. Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να περπατάει καλά και αναγκάζεται να σέρνει τα πισινά του πόδια.
Ο Ushko φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του “Αρκτούρου”, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, σε πολύ μικρό χώρο ώστε να περιοριστούν οι κινήσεις του και να επιτευχθεί η συγκόλληση των οστών στη λεκάνη.
Όμως, παρά την προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το αρκουδάκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω και έτσι ο “Αρκτούρος” προτίθεται πλέον να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ώστε να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.
“Θα πρέπει να διαμορφώσουμε έναν χώρο με ανάλογο πάτωμα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την τριβή στο σώμα του Ushko” εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον “Αρκτούρο”, προσθέτοντας ότι η οργάνωση ζητά από τον κόσμο να βοηθήσει στη φροντίδα του ζώου με μια δωρεά σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα: IBAN No. GR6901102100000021048106351
ALPHA BANK: IBAN No. GR4101407040704002002002926 και Τράπεζα
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN No. GR7001722380005238003349718.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.