Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Πώς επιτήδειοι με “αόρατο” λογισμικό παρακολουθούν κινητά.


img42682_17f9bfb4afe003d42cd780d214c4959f_240x180c

enallaktikos.gr

Για τα κρούσματα παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων μέσω αόρατου λογισμικού μίλησε ο  προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο του 4ου διεθνούς συνεδρίου E-life που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, επιτήδειοι με αόρατο λογισμικό υποκλέπτουν όλα τα δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών, όπως μηνύματα, mail, φωτογραφίες και τραπεζικούς κωδικούς.

Η παρακολούθηση των κινητών γίνεται με ένα λογισμικό που κατασκευάστηκε για την προστασία παιδιών και πωλείται 200 δολάρια, ενώ είναι διαθέσιμο στη σελίδα www.droidjack.net για συσκευές κινητής τηλεφωνίας android (Αndroid RAT).

Με το συγκεκριμένο λογισμικό, οι επιτήδειοι αποκτούν πλήρη έλεγχο των κινητών που παρακολουθούν, αφού μπορούν να σβήνουν αρχεία, να γράφουν και να σβήνουν μηνύματα, να κάνουν κλήσεις και να δουν όλο το αρχείο κλήσεων, να πραγματοποιήσουν κλήσεις μέσω της συσκευής, να διαχειριστούν τη λίστα των επαφών, να ακούν τους ήχους του χώρου από το μικρόφωνο της συσκευής και να τους καταγράφουν, να δουν το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο, την τελευταία τοποθεσία της συσκευής, να δουν όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν στη συσκευή και να προσθέσουν νέες.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.