Ιρλανδοί επιστήμονες συμβουλεύουν:Το ρύζι να το μαγειρεύουμε σε καφετιέρα με φίλτρο!


757B4589D5D927CFBC17F1C6F3361A30

iatrikanea.gr

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, Ιρλανδοί επιστήμονες συμβουλεύουν τους ανθρώπους που τρώνε συχνά να το μαγειρεύουν σε καφετιέρα με φίλτρο.
Ο λόγος γι’ αυτή την ασυνήθιστη μαγειρική συμβουλή είναι πως το ρύζι συχνά περιέχει υψηλά επίπεδα αρσενικού, επειδή η καλλιέργειά του συνήθως γίνεται σε πεδιάδες που πλημμυρίζουν κατ΄ επανάληψη. Το αρσενικό υπάρχει σε φυσική μορφή στη γη και, λόγω των πλημμυρών, απελευθερώνεται από τα ορυκτά του εδάφους και τελικά απορροφάται από το φυτό του ρυζιού.
Για να μειωθεί αυτή η δυνητικά καρκινογόνος τοξική ουσία, οι Ιρλανδοί ερευνητές συμβουλεύουν όσους τρώνε πολύ ρύζι, να το μαγειρεύουν όχι σε κατσαρόλα αλλά σε καφετιέρα με φίλτρο, ώστε να κατακρατείται το μεγαλύτερο μέρος του αρσενικού.

Το ρύζι περιέχει συνήθως δεκαπλάσια ποσότητα αρσενικού σε σχέση με άλλες τροφές.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίν του Μπέλφαστ, με επικεφαλής τον καθηγητή ΄Αντι Μέχαργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην ιατρική επιθεώρηση “PLoS One”, ανέφεραν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρυζιού εκτίθενται δυνητικά σε επικίνδυνα επίπεδα αρσενικού.

Το αρσενικό ανήκει στις πολύ επικίνδυνες ουσίες και αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων για καρκίνο των πνευμόνων και της ουροδόχου κύστης, καρδιοπάθεια, διαβήτη, αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές.

Επιπλέον, ο κίνδυνος του αρσενικού είναι μεγαλύτερος για τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών, που τρώνε πολύ ρύζι, καθώς ο οργανισμός τους βρίσκεται ακόμη στην ανάπτυξη.
Όπως βρήκαν οι επιστήμονες, μαγειρεύοντας το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει καλά με νερό, σε καφετιέρα με φίλτρο, απομακρύνεται το 50% έως 85% του αρσενικού.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/2015/15661/#ixzz3qkZMLqx0

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.