‘Ας κάνουν λοιπόν αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας.


images

Είναι πολύ όμορφο όπως είναι και σημαντικό να βλέπουμε κάποιες φορές την αστεία πλευρά της ζωής. Κάποιες φορές που επέλεξα να γελάσω με κάποιον ή με  κάποιο θέμα αντί να εκνευριστώ όλα λες δια μαγείας άλλαξαν. Μπήκαν στην σωστή τους διάσταση και θέση. Μίκρυναν και οι προβληματισμοί απαντήθηκαν. Οι νεφέλες διαλύθηκαν.

Είναι θα έλεγα εξαιρετικό να γελάμε και να χαμογελούμε και ωφέλιμο  αν και λιγοστεύουν οι ευκαιρίες στις μέρες μας.

Η κατήφεια μας αγκαλιάζει και η απόγνωση  πάει να μας κυριεύσει.

Δεν πρέπει όμως!

Το μόνο που δεν πρέπει να χαθεί  είναι το δικαίωμα της ζωής και ζωή μεταξύ των άλλων είναι να βλέπεις και την αστεία της πλευρά. Αυτό σημαίνει μακριά από σοβαροφάνειες και βαρύς τίτλους ζωής.

Ζωή είναι η καθημερινή προσπάθεια να ζεις με αξιοπρέπεια και ήθος. Εκεί περιλαμβάνεται και ο αστεϊσμός των καταστάσεων καμιά φορά και των ανθρώπων. Δεν βλάπτει αν είναι καλοπροαίρετος.

Με αυτό τον τρόπο δίνει  ο άνθρωπος την πραγματική διάσταση στο κάθε τι. Επίσης, οι ειδικοί μας λένε ότι με το γέλιο γινόμαστε υγιείς,  άτρωτοι.

Ίσως γι’ αυτό οι κυβερνόντες  να μας βομβαρδίζουν με θανάτους, καταστροφές και ότι άσχημο γίνεται γύρω μας σε υπερθετικό βαθμό.

Ας κάνουν λοιπόν αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας. Και η δική μας είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να τον κάνουμε καλύτερο!

Η ζωή είναι ένα ταξίδι, όπως λέει και ο ποιητής. Αυτό το ταξίδι είναι δικό μας, είναι το είναι μας και πρέπει να το αρμενίσουμε με ότι καιρό και αν κάνει.  Αν η σκέψη μας είναι «υψηλή» δεν χρειάζεται να φοβόμαστε.

Ένα είναι βέβαιο! Όσο πιο απλά σκεπτόμαστε τόσο πιο κοντά στο νόημα της ζωής βρισκόμαστε.  Ο Καζαντζάκης τονίζει ότι: «Μια ανάσα  είναι η ζωή».

Η ζωή είναι απλή. Τα περίπλοκα εμείς τα κάνουμε. Δεν είναι απαραίτητο να ζήσουμε σε ένα πιθάρι ,όπως δεν είναι χρήσιμες κενές προσδοκίες υλικές  και μη γιατί μας κάνουν αιχμάλωτους.

Έτσι απλά και καθημερινά το νόημα της ζωής για τον καθένα μας μπορεί να είναι ένα χαμόγελο, ένα πείραγμα φιλικό και ένα καλαμπουράκι για να «φτιάξουμε συκώτι».

Και όλα θα πάνε κόντρα στις  σειρήνες.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.