Ένα «διαστημόπλοιο» θα γίνει το νέο σπίτι της Apple.


ImageHandler

protothema.gr
Το υπό κατασκευή campus 2 στο Κουπερτίνο έχει έκταση 260.128 τετραγωνικά μέτρα και θα φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους, όπως το είχε οραματιστεί ο Στιβ Τζομπς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται εικόνες από το υπό κατασκευή νέο στρατηγείο της Apple. Όμως, τη φορά αυτή ο Ντάνκαν Σίνφιλντ κατάφερε χρησιμοποιώντας ένα DJI Inspire 1 drone να δώσει μια καλύτερη αίσθηση του μεγέθους του.

Το αποκαλούμενο και «διαστημόπλοιο», λόγω του στρογγυλού, φουτουριστικού σχήματός του θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις έκτασης 260.128 τετραγωνικών μέτρων και θα φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους. Στο κέντρο του προβλέπεται η δημιουργία μεγάλου χώρου πρασίνου.

To campus 2 της Apple βρίσκεται επίσης στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τα σημερινά γραφεία της εταιρείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2012 και βάσει χρονοδιαγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2017.

Τα σχέδια κατασκευής του είχε παρουσιάσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ο εκλιπών Στιβ Τζομπς, τον Ιούνιο του 2011, σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, μερικές εβδομάδες προτού αφήσει τη θέση του στον Τιμ Κουκ.

Γνωστός για την τελειομανία του, ο Τζομπς είχε επιμείνει στο στρογγυλό σχήμα του όλου οικοδομήματος και την επένδυσή του με τους μεγαλύτερους μονοκόμματους κυρτούς υαλοπίνακες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Είχε πει μάλιστα ότι η Apple θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει στην κατασκευή μεγάλων γυάλινων επιφανειών μέσα από τα καταστήματά της σε όλο τον κόσμο.

Στην τελική του μορφή το κτίριο θα έχει ύψος μόλις τεσσάρων ορόφων και μεγάλα υπόγεια πάρκινγκ, τόσο κάτω από το κεντρικό οικοδόμημα, όσο και περιμετρικά. Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από εναλλακτικά καύσιμα και ένα μεγάλο αμφιθέατρο, όπου θα γίνονται οι μελλοντικές παρουσιάσεις των προϊόντων της Apple.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.