Ειδομένη: Οι ΜΚΟ έφυγαν για λόγους ασφαλείας και ανατέθηκε στον Ελληνικό Στρατό η σίτιση 18.000 προσφύγων και λάθρο!


StratiotesPeripolia

Mε εντολή του επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει να σιτίζει τους 18.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στην Ειδομένη μετά την αποχώρηση των περισσοτέρων ΜΚΟ που είχαν αναλάβει να κάνουν την δουλειά αυτή (πληρώνονται αδρά από την ΕΕ).Η αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ειδομένη ήρθε ως απόρροια της εξέγερσης στην προσφυγούπολη και του φόβου που υπάρχει για την ασφάλεια των μελών τους.

 

Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει άμεσα τα σχεδιαζόμενα κέντρα φιλοξενίας, και να επεκτείνει τα ήδη υπάρχοντα, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται σε Ειδομένη και Πειραιά.

 

Δεύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι οι 2.000 πρόσφυγες που ήρθαν το τελευταίο διήμερο στα νησιά και δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας της Κυριακής να μεταφερθούν και αυτοί στα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου οι υποδομές στα νησιά να υποδεχθούν τα νέα κύματα!

 

Πάντως είναι ερωτηματικό πώς θα καταφέρουν οι Ενοπλες Δυνάμεις να ταΐσουν και να ποτίσουν 18.000 ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα. Και πόσο προσωπικό θα διατεθεί. Για 54.000 γεύματα την ημέρα, ακόμα και έτοιμα να έρχονται τα φαγητά χρειάζονται τουλάχιστον 500 άτομα για να τα μοιράζουν…

 

Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν 40.000.000 ευρώ οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τις δαπάνες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ΕΔ στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό τους.

http://www.pronews.gr/portal/20160322/defencenet/%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C#sthash.pLLQIu09.dpuf

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ειδομένη: Οι ΜΚΟ έφυγαν για λόγους ασφαλείας και ανατέθηκε στον Ελληνικό Στρατό η σίτιση 18.000 προσφύγων και λάθρο!

  1. Ὁ/ἡ macedonianancestry γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Macedonian Ancestry.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.