ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…


ImageGen.ashx

Η 25η Μαρτίου είναι η μεγάλη σου ημέρα, κύριε Έλληνα. Έτσι αξιολογείται από την Ιστορία του γένους των Ελλήνων, των νεοελλήνων, για να μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Άλλο έργο οι αρχαίοι, άλλες κ@@@@λες αυτές. Το 1821 έγινε ο ξεσηκωμός, που τελικά οδήγησε μετά από επτάμισυ χρόνια στη διαδικασία της ανεξαρτησίας και αφού ο Τούρκος κατακτητής υπέστη τη συντριβή στη ναυμαχία του Ναυαρίνου.Δεμένη η Ιστορία μας με τον Τούρκο, αυτόν τον κακό γείτονα, που τυχαίνει να είναι ισχυρώτερος και μεγαλύτερος σε μπούγιο. Η κορυφαία σου γιορτή είναι αυτή του 1821 και η μεγαλύτερή σου καταστροφή εκείνη του 1922. Η αποκαλούμενη και Μικρασιατική. Είναι πράγματι η μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη το έθνος και ακόμα την πληρώνει.

Τι ξέρει ο Έλληνας, ο μέσος Έλληνας για το ελληνικό 1821; Λέω ελληνικό διότι τέτοιο νταηλίκι ελληνικό είχαν δείξει και οι Σέρβοι, και οι Βούλγαροι, οι οποίοι επίσης, ήταν για αιώνες τουρκοκρατούμενοι. Διαφορετικό το άχτι των άλλων βαλκανικών λαών, διαφορετικό το ελληνικό. Λέμε για τους Έλληνες, τους σημερινούς, αν γνωρίζουν τα βασικά περί της Ιστορίας τους. Για τα βασικά της κορυφαίας ημέρας της νεώτερης Ιστορίας, της 25ης, Μαρτίου, που αρκετοί τη μπερδεύουν με το 1940, όπως την 28η Οκτωβρίου την πιστώνουν στο 1821.

Τα έχουμε δει αυτά. «Τι ξέρετε για την 25η Μαρτίου;» τους ρωτάνε στο δρόμο από διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης και κάποιοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, άλλοι λένε για την αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς, και οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν αδυναμία να απαντήσουν σωστά, γελάνε…

Φοβερό, ε; Να μη ξέρεις το όνομα σου και να χαχανίζεις…, όταν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει 25η Μαρτίου 1821 και 28η Οκτωβρίου 1940 είναι σα να είσαι παράνομος μετανάστης που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο, με ψεύτικο όνομα και επίθετο.

http://www.apodytiriakias.gr/koinonika/2013/03/25/ellines-san-paranomoi-metanastes.aspx

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.