Έδυσε ο Ήλιος στην Ανταρκτική – Έρχεται ο μακρύς χειμώνας.


e097dd1268a76e269262cb91173f5ce2-600x319

Την ώρα που στο Βόρειο Ημισφαίριο μπήκε η άνοιξη και έρχονται οι ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού, στην Ανταρκτική μόλις είδαν για τελευταία φορά τον Ήλιο για τους επόμενους έξι μήνες.Η 21η Μαρτίου, η ημέρα της θερινής ισημερίας την οποία γιορτάζουμε σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο ως το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης, είναι μία εντελώς αντίστροφη υπόθεση για την Ανταρκτική.

Εκεί πλέον ξεκινά ο μακρύς χειμώνας, ο οποίος σε κάποιες περιοχές θα κρατήσει έξι ολόκληρους μήνες, όπως μεταδίδει το kiklonasrodou.blogspot.gr.

Οι ερευνητές που βρίσκονται στο Παρατηρητήριο του Νότιου Πόλου (το ΝΟΑΑ) θα παραμείνουν στο απόλυτο σκοτάδι για όλο αυτό το διάστημα.

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι εντελώς αφιλόξενες για επιβίωση των ανθρώπων, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετές ημέρες ακόμη και κάτω από τους -50°C.

Για να γιορτάσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα για την Ανταρκτική, οι επιστήμονες του ΝΟΑΑ έστειλαν στον υπόλοιπο κόσμο το τελευταίο ηλιοβασίλεμα για την φετινή περίοδο.

Πάντως η φύση δεν θα τους κρατήσει παραπονεμένους, καθώς θα τους προσφέρει ένα μεγαλειώδες θέαμα, το Aurora Australis, κάτι αντίστοιχο με το Βόρειο Σέλας.

http://www.crashonline.gr/%CE%AD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84/

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.