Σπουδαία ανακάλυψη στη σπηλιά Κόκαλα στο Πλωμάρι Λέσβου.


image.ashx

Μια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2015 από γεωλόγους του Ι.Γ.Ν.Ε. στη σπηλιά «Κόκαλα», που ξεκινά κοντά από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου και επεκτείνεται μέσα στο βουνό, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.Η συγκεκριμένη σπηλιά εξερευνήθηκε στο παρελθόν μόνο από απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε βάθος λόγω έλλειψης γνώσεων και κατάλληλου εξοπλισμού. Τον Νοέμβριο του 2015, ήταν η πρώτη φορά που την εξερεύνηση ανέλαβαν γεωλόγοι του Ι.Γ.Μ.Ε., έχοντας εξασφαλίσει την άδεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

image.ashxν
Μέχρι στιγμής η έκθεση των γεωλόγων δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εκτός από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, υπάρχουν σημαντικά ευρήματα που δείχνουν ότι στην θέση αυτή έχει ταφεί σημαντικό πρόσωπο της Ελληνικής Αρχαιότητας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αξιοποίηση της σπηλιάς ως αξιοθέατο, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν στην Αμφίπολη.
image.ashxζ
Προς το παρόν όμως η είσοδος της σπηλιάς φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία security σε 24ωρη βάση και σε κοντινή ακτίνα στο σημείο έχουν πρόσβαση μόνο οι ιδιοκτήτες κοντινών κατοικιών, στους οποίους χορηγήθηκε ειδική κάρτα πρόσβασης.
image.ashxω
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες στα ενδότερα στη σπηλιά βρέθηκαν κάποιοι μεταλλικοί αγωγοί και ράγες και μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για το τι εξυπηρετούσαν, ίσως όμως μαρτυράνε ότι υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία ενδεχομένως εκλάπησαν στο παρελθόν επί Γερμανικής κατοχής.

image.ashxμ

Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι η σπηλιά ίσως και να χρησιμοποιήθηκε για αποθήκευση θησαυρών, από τον διάσημο πειρατή Μπαρμπαρόσα, ο οποίος καταγόταν από τη Γέρα.

Πηγή: http://plomari news

 

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.