Λουκέτο σε καταστήματα από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ.


h4

Σοκ στον κόσμο της αγοράς από την απόφαση της «Ηλεκτρονική Αθηνών» να προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων, όπως αυτό της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με το e-vertigo.gr μπαίνει λουκέτο στις 9 Απριλίου στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» Ορεστιάδας, μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, όπως ανακοινώθηκε εχθές (31/3) στους 8 εργαζόμενους του καταστήματος – οικογενειάρχες στο σύνολό τους.Η εταιρεία είχε αποφασίσει και ήδη υλοποιεί πλάνο «συρρίκνωσης».

Στην περίπτωση του καταστήματος της Ορεστιάδας υπήρχαν διαβεβαιώσεις μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ότι πιθανόν να «άντεχε» για ένα διάστημα ακόμα, ωστόσο, ένας έλεγχος που έγινε την περασμένη Τρίτη στην επιχείρηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, στη διάρκεια του οποίου υπήρξε η βεβαίωση παράβασης αναφορικά με την ασφάλεια του αναβατορίου της αποθήκης, αποτέλεσε τη «χαριστική βολή» και επέσπευσε το «λουκέτο».

Η εταιρεία δεν ήταν διατεθειμένη να επιβαρυνθεί, ούτε με το κόστος των αναγκαίων εργασιών διασφάλισης της ασφάλειας του αναβατορίου, ούτε με το πρόστιμο που θα έπρεπε να καταβάλει εντός 10 ημερών, εάν δεν προχωρούσε στις εργασίες αυτές.

Επισήμως, οι εργαζόμενοι-απολυμένοι θα προσέρχονται κανονικά στις θέσεις τους μέχρι τις 9 Απριλίου, οπότε και κατεβαίνουν οριστικά τα ρολά. Το μόνο «θετικό» που υπάρχει είναι ότι στο προσωπικό καταβλήθηκε κανονικά εχθές (31/3) ο τελευταίος μισθός και θα τους καταβληθεί και το δώρο του Πάσχα.

«Από ‘κει και μετά,… όσο πάει το ταμείο ανεργίας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μέσα στην «πίκρα» τους είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν και στο… «λαϊκό προσκύνημα» που παρατηρείται από νωρίς σήμερα (1/4) το πρωί, με καταναλωτές να έχουν σπεύσει να αγοράσουν με έκπτωση τα εμπορεύματα που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα.

Μέσα σε πέντε ώρες είχαν «αδειάσει» τα περισσότερα ράφια και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέχρι σήμερα  (2/4) δεν θα έχει απομείνει ούτε η…σκόνη.

http://kourdistoportocali.com/economy/kp-473/

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.