Το γκρίζο σχέδιο των Τούρκων σε Αιγαίο – Θράκη.


assets_LARGE_t_420_54653934_type13145 BuyukadaTurkCorv

Ένα επικίνδυνο «ηφαίστειο» σχηματίζεται, καθώς επιχειρεί κανείς να συνθέσει το παζλ του προσφυγικού προβλήματος, που απλώνεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από το ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Αττική, την κεντρική Ελλάδα και Μακεδονία, με αποκορύφωμα την Ειδομένη.Ο κίνδυνος έκρηξης του προσφυγικού «ηφαιστείου» εντός του ελλαδικού χώρου συνίσταται στους εξής λόγους:

1) Οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα παραμένουν αμείωτες και εντάσσονται σε στρατηγικό σχέδιο της Αγκυρας, που στόχο έχει την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της Τουρκιάς στο Αιγαίο αλλά και στα Βαλκάνια.

2) Η έλλειψη αρραγούς μετώπου στην Ελλάδα τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε πολιτικό αλλά και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

3) Η αδυναμία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στα πρωτόγνωρα και μη αναμενόμενα προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν από τα προσφυγικά κύματα που ξαφνικά σκάνε σε διαφορά μέρη της επικράτειας.

4) Η ανεξέλεγκτη δράση εισαγόμενων ΜΚΟ, «αλληλέγγυων» και λοιπών ομάδων αντιεξουσιαστών που έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα από διάφορα μέρη του κόσμου και οι οποίοι σε συνεργασία με Ελληνες «συντρόφους» τους αντί να βοηθούν, στην πράξη δυσχεραίνουν το έργο των ελληνικών Αρχών, καθώς επιχειρούν τον ξεσηκωμό των προσφύγων κατά της Ευρώπης των κλειστών συνόρων.

Ο… κρατήρας του προσφυγικού «ηφαιστείου» στην Ελλάδα ονομάζεται Ειδομένη, που εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα από το ελληνικό κράτος, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί σε «Υεμένη», όπως εδώ και μέρες προειδοποιούν μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας πούμε πικρές αλήθειες που συνήθως δεν βγαίνουν από επίσημα χείλη.

Οι ροές προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα παραμένουν αμείωτες και είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που επισήμως ανακοινώνονται. Τις τελευταίες μέρες βέβαια, εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών, έχουν μειωθεί σημαντικά. Ωστόσο στην περίοδο έντασης των ροών κατά μέσον όρο ημερησίως περνούν στις ελληνικές ακτές 1.500 με 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες! Αυτές οι ροές προσφύγων εξελίσσονται βάσει οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου από το «βαθύ στρατοκρατικό καθεστώς» της Αγκυρας.

Συγκεκριμένα, τα προσφυγικά ρεύματα κατευθύνονται στις «γκρίζες» -για την Τουρκία- περιοχές του Καστελόριζου και των νησιών του κεντρικού Αιγαίου με επίκεντρο τη Λέσβο και τη Χίο. Πέραν των αξιώσεων που προβάλλει και των επιθετικών σχεδίων που κατά καιρούς ξεδιπλώνει η Τουρκία για το Καστελόριζο, είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η «στόχευση» της Χίου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο που βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο είχε αποκαλύψει στην ελληνική Βουλή η Μαρία Δαμανάκη, προέβλεπε την κατάληψη της Χίου!

Οι στρατοκράτες της Αγκυρας χρόνια διατυμπανίζουν: «Δεν θα αρκεστούμε στην κατάληψη κάποιας βραχονησίδας ή μικρού νησιού στο Αιγαίο τύπου Ιμια, αλλά στοχεύουμε στην κατάληψη μεγάλου κεντρικού νησιού του Αρχιπελάγους». Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων όλες οι αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο έχουν άκρως επιθετικό χαρακτήρα και φέρουν την επωνυμία «Ευέλικτη Πένσα», καθώς το σενάριο προβλέπει περικύκλωση (σαν την πένσα) κάποιου μεγάλου νησιού του κεντρικού Αιγαίου (Λέσβος – Χίος – Σάμος) και εν συνεχεία αποκοπή από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Ούτε επίσης τυχαίο είναι ότι στην παρούσα φάση κάτω από τη μύτη της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας όχι μόνο συνεχίζουν να στέλνουν σωρηδόν τους πρόσφυγες στη Λέσβο και τη Χίο αλλά ταυτόχρονα στέλνουν οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και περικυκλώνουν τα δύο αυτά νησιά με αποτέλεσμα να διεξάγονται σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Απεναντίας, οι Τούρκοι αυτό το διάστημα δεν κατευθύνουν πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα, καθώς δεν θέλουν με τίποτα την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς θέλουν να την εμφανίζουν μη στρατιωτικοποιημένη!

Οι παραπάνω τουρκικές στρατηγικές κινήσεις στο ανατολικό Αιγαίο εξελίσσονται ανενόχλητα λόγω αφενός της έλλειψης πληροφοριών από τις ελληνικές υπηρεσίες για τις τουρκικές κινήσεις, που θα μπορούσε κάλλιστα η Ελλάδα εάν τις γνώριζε κατά τη γένεσή τους να τις καταγγείλει στα διεθνή φόρα, και αφετέρου λόγω της αδυναμίας του ΝΑΤΟ να δράσει αποτελεσματικά έως σήμερα.

Βεβαίως βεβαίως όλο αυτό το διάστημα της προσφυγικής κρίσης παρατηρούνται και «υπόγειες συμφωνίες» μεταξύ δημάρχων νησιών των Δωδεκανήσων με Τούρκους συναδέλφους τους από την απέναντι πλευρά, που στο… όνομα του τουρισμού από κοινού συνεργάζονται με τα δουλεμπορικά κυκλώματα και απομακρύνουν από τις περιοχές τους τα προσφυγικά ρεύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθώς πλησίαζε το Καθολικό Πάσχα, που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα προσφυγικά καραβάνια ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν από την περιοχή της Αλικαρνασσού και σταμάτησαν οι ροές προς την Κω. Ωστόσο, η Κως έχει μπει στο στόχαστρο των τουριστικών πρακτόρων, καθώς λόγω των τοπικών αντιδράσεων ως προς τη δημιουργία hotspot χαρακτηρίζεται «ρατσιστικό νησί» με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός να απειλεί ότι εάν δεν λειτουργήσει το hotspot, θα ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις της φετινής σεζόν!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/to_gkrizo_sxedio_ton_tourkon_se_aigaio_thraki-64352442/

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.