Διαπιστώσεις διακοπών


 

 

Αυτό το καλοκαίρι είχα την τύχη να περάσω ένα εικοσαήμερο διακοπών στη πόλη που μεγάλωσα, τα Χανιά και καθημερινά κινούμουν μεταξύ Πλατανιά και της πόλης των Χανίων.

Καθ όλη την διάρκεια των ημερών αυτών, δύο πράγματα  μου προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση:

Πρώτον, η απουσία οργάνων της τάξεως από τους δρόμους δηλ. αστυφύλακες και τροχονόμους, με εξαίρεση τους μοτοσικλετιστές της αστυνομίας (ΔΙΑΣ), και

Δεύτερον η τεράστια και εγκληματική ανοησία οδηγών μοτοποδηλάτων, αντρών και γυναικών, ειδικά γυναικών, που οδηγούσαν χωρίς να φορούν κράνος που να προστατεύει το ξεροκέφαλό τους και που έκαναν τη εγκληματική ενέργεια να έχουν καθισμένο μπροστά τους το νήπιο τους, τελείως απροστάτευτο και εκτεθειμένο σε θανάσιμο κίνδυνο.

Προφανώς μέσα τους να ένοιωθαν και ολίγον υπερήφανοι που το «σπλάχνο» τους είχε τη «τύχη» να καμαρώνει τη θέα εποχούμενο σε «πρώτη θέση» και έτσι η μύηση του θα γίνει ολοκληρωμένη μέχρι να έρθει η ώρα του (αν έρθει) να αποκτήσει και εκείνο με τη σειρά του το πολυπόθητο «μηχανάκι» για τις μετακινήσεις και τις φιγούρες του.

Επειδή λοιπόν η ενέργεια αυτών των ηλιθίων οδηγών ή (και) γονιών τιμωρείται αυστηρά, (αλλά που τροχονόμος να επιληφθεί), υπενθυμίζουμε το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για να το έχουν υπόψη τους οι εν δυνάμει εγκληματίες:

 

Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 306

Έκθεση

  1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και  όποιος  με  πρόθεση  αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του  ή  που  έχει  υποχρέωση  να  το  διατρέφει  και  να  το περιθάλπει  ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. 
  2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα:  

α) βαριά  βλάβη  στην υγεία  του,  επιβάλλεται  κάθειρξη  μέχρι  δέκα ετών 

β) το θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών.

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.