ΑΥΤΟΓΚΟΛΑΡΑ Μητσοτάκη! Βρήκα ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ στον νόμο για να ΑΠΟΛΥΣΩ όσους προσληφθούν! (βιντεο)


Subscribe ΕΔΩ

Οταν κάποιος θέλει κάτι τόσο πολύ, ψάχνει και βρίσκει τρόπο.

Ο Μητσοτάκης βρήκε το τρόπο να απολύσει όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν συμπαθεί.

Ετσι σε συνέντευξη του θύμισε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι προσλαμβάνονται υπό διετή δοκιμή, κατά τα οριζόμενα στον Υπαλληλικό Κώδικα, και έπειτα μονοποιούνται. Το οποίο σημαίνει ότι, αν μετά το πέρας της διετίας κριθεί ακατάλληλος απολύεται! Ετσι η ΝΔ με το άρθρο 103 του Συντάγματος για τις συμβάσεις και το σχετικό άρθρο του Υπαλληλικού Κώδικα για τις δοκιμές, μπορεί να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες χωρίς να ανοιγοκλείσει βλέφαρο.

“Προσέξτε εδώ τι συμβαίνει. Κανονικά, βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ο νεοπροσλαμβανόμενος δημόσιος υπάλληλος είναι δόκιμος για δύο χρόνια. Όταν ήμουν στο Υπουργείο, είχα δρομολογήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των δόκιμων δημοσίων υπαλλήλων, μετά το πέρας αυτής της διετίας. Σήμερα, όλοι αυτόματα μονιμοποιούνται. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία αξιολόγησης. Θεωρώ ότι πρέπει να επανέλθουμε σε αυτή τη λογική, ως ένα πρώτο βήμα. Αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εμφανώς ανεπαρκείς, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσουν το Δημόσιο, προφανώς δεν πρέπει να γίνονται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πριν, λοιπόν, συζητήσουμε περίπλοκα ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, ας κάνουμε πρώτα το προφανές: Να αξιολογούμε τους δημόσιους υπαλλήλους, μετά από τη διετία. Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία τελικά θα μπορεί να μονιμοποιηθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι μέσα από την επαγγελματική τους διαδρομή, αυτά τα πρώτα δύο χρόνια, θα αποδείξουν ότι δεν αξίζουν να γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Βλέπετε, λοιπόν, όταν υπάρχουν η διάθεση και το σχέδιο, πολλά πράγματα μπορεί να γίνουν στη δημόσια διοίκηση.”

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.