Σάββας Καλεντερίδης-“Αν αναγνωριστεί Τουρκική Ενωση Ξάνθης μπορεί να το βρούμε μπροστά μας”


«Τέτοια ζητήματα, που ευλόγως μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε εθνικά, πριν πάρει οποιοσδήποτε παράγων μία πρωτοβουλία πρέπει να επιδιώκει πρώτα ενημέρωση και μετά συναίνεση με όλα τα κόμματα», είπε μεταξύ άλλων ο αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αποσύρθηκε.

«Όντως, υπάρχει ένα ζήτημα με τη δικαίωση των στελεχών της λεγόμενης ‘Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης’ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και υπάρχει, όντως, ένα ζήτημα προσαρμογής της Ελλάδας. Όμως, το θέμα είναι εξόχως πολιτικό. Το ποιος είναι τι στην Ελλάδα και στη Θράκη ορίσθηκε με τη Συνθήκη της Λωζάννης, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο οικοδόμημα των ισορροπιών όλης της περιοχής, φυσικά με αγκωνάρι την ίδια την Τουρκία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καλεντερίδης και πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι σέβεται την θρησκευτική ελευθερία αλλά και τα βασικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Από εκεί και μετά όμως, η Τουρκία με συστηματικό τρόπο, εκμεταλλευόμενη και τη δαιδαλώδη μορφή της ελληνικής κρατικής εξουσίας στη Θράκη και εξαγοράζοντας στην ουσία συνειδήσεις, πολλές φορές δε ασκώντας και τρομοκρατία μέσα στην Ελλάδα, κατόρθωσε να πείσει ορισμένους πολίτες της Θράκης, που δεν είναι τουρκικής καταγωγής, να λένε ότι είναι Τούρκοι. Αυτό, όμως, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων μεθοδεύσεων… Έκαναν τον τουρκικό σύλλογο της Ξάνθης, αλλεπάλληλες φορές προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και έχασαν και πήγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εκεί, λοιπόν, όντως υπάρχει ένα ζήτημα. Οφείλει το πολιτικό σύστημα στη χώρα, αντί να βλέπουμε αυτές τις ‘κλωτσοπατινάδες’ στη Βουλή, να καθίσουν πίσω από κλειστές πόρτες και να συζητήσουν ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος στη διαχείριση αυτού του προβλήματος».

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.