Δίδακτρα στα Δημόσια “αυτόνομα” σχολεία υποσχέθηκε Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου


Ο Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί σχολείο του οποίου η Διευθύντρια «κατά τύχη» ηταν υποψήφια με τη ΝΔ και Ω! του θαύματός, πιστή του κοινωνικού δαρβινισμού (νεοφιλελές γαρ)

ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πήγε στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου για να εξάρει την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετατοπιστεί ως προς το ιδεολογικό σκέλος της ατζέντας του, αφού για μία ακόμη φορά προέταξε την ανάγκη να είναι «αυτόνομα».

Η αναφορά σε αυτόνομα σχολεία ωστόσο, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά επιχειρηματικοποίηση της εκάστοτε σχολικής μονάδας, η οποία θα καλείται να λειτουργεί στη βάση της οικονομικής βιωσιμότητας από ιδίους κυρίως πόρους (συνεπάγονται νέες περικοπές στον Προϋπολογισμό για την Παιδεία στο πρόγραμμα της ΝΔ, την ώρα που τα τελευταία δύο χρόνια σημειώνεται έστω και οριακή αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία).

Η στάση αυτή του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζουν εκπαιδευτικοί στο TRIBUNE έρχεται σε πλήρη ταύτιση με το δόγμα του νεοφιλελεύθερου σοκ που ευαγγελίζεται στο βιβλίο του «Μέση Γη» ο μυστικοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θεόδωρος Πελαγίδης, ο οποίος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, καταστρατηγώντας το ίδιο το Σύνταγμα που διασφαλίζει τη δωρεάν δημόσια Παιδεία.

Το πολύ καλό σχόλιο από το http://www.tribune.gr/politics/news/article/394842/vrazi-i-dake-o-mitsotakis-sernete-piso-apo-ton-pelagidi-gia-didaktra-sta-scholia.html

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.