ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ


 Χρόνια Καλά Η πιο κοινή ευχή που ανταλλάσουμε μεταξύ μας στις γιορτές, το ‘Χρόνια Πολλά’ δηλαδή, έχει καταγωγή από τα δύσκολα χρόνια, τότε που οι πιθανότητες να ζήσει κάποιος χρόνια πολλά ήταν εξαιρετικά μειωμένες, εξ ου και το ‘ένα παιδί ίσον κανένα’, όπως λενε τουλάχιστον στη Κρήτη!

Σήμερα, ας το εκσυγχρονίσουμε σε ‘ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ’..
Τι να τα κάνεις τα πολλά τα χρόνια αν είναι στη μιζέρια, τις αρρώστιες ή τη δυστυχία;

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ σε όλους λοιπόν.
Κι αν θέλετε μια ουσιαστική και ποιοτική ζωή, για σας και τα παιδιά σας αλλά και με συνέπεια ως προς την ανάληψη των ευθυνών σας, εγκατασταθείτε έξω από το άστυ, στην επαρχία που ερημώνει. Ζωντανέψτε την δημιουργώντας, βασιζόμενοι σε ότι ήδη κατέχετε και σε εκείνα που θα θέλατε να κάνετε. Γεννήστε παιδιά με αυξημένες τις πιθανότητες προς την υγιή εξέλιξη των αλλά και τη δική σας, αφού άλλωστε, τα δίκτυα είναι εκείνα που παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στο απώτερο μέλλον. Και επειδή ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος πάντα να ζητά αυτό που δεν έχει, πολλά από τα τέκνα θα επιθυμούν τη μετακόμιση στην πόλη, ενώ λίγοι από εκείνους που διαμένουν στην πόλη θέλουν να παν στην επαρχία, αφού η φύση τους είναι ξεκομμένη από τη ΦΥΣΗ την ίδια.

Απορώ πως δεν ζηλεύετε τους ανθρώπους των αργών ρυθμών (που μπορούν να επιταχύνουν όποτε εκείνοι το θέλουν), σε αντίθεση με τους ανθρώπους των γρήγορων ρυθμών που δεν μπορούν να βρουν ησυχία (από τις συνεπαγόμενες παθογένειες) !
Εκτός βεβαία κι αν αυτό που πραγματικά σας νοιάζει είναι το γεγονός ότι «Ό
σο πιο πυκνοκατοικημένη είναι μια περιοχή, τόσο πιο ταχύρυθμη είναι η ανάπτυξη της πλουτοπαραγωγικής τους ικανότητας», που σημαίνει ‘ζουν για να δουλεύουν’ και όχι ‘εργάζονται για να ζουν’.

ΧΡΟΝΙΑ σας ΚΑΛΑ λοιπόν και καλή φώτιση!!

Πηγή

 

Advertisements

Περὶ τοῦ/τῆς: Αβερράνδος

Όλα έχουν γραφτεί! Ακόμα και αλήθειες!! Τις βρίσκω και τις μοιράζομαι μαζί σας! Για τα περαιτέρω.. η ευθύνη είναι δική σας! Σας αγαπάω... αλλά δεν σας αντέχω!;-) "Έχω κάνει σφάλματα στο παρελθόν και ασφαλώς θα κάνω και άλλα στο μέλλον. Όποιος μου τα υποδείξει είναι φίλος μου."
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα, Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.