Τα ψέματα και οι πόλεμοι


Έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι πόλεμοι αποφασίζονται και ξεκινούν όταν κυβερνούν άνθρωποι μικρόνοες, παράφρονες, κομπλεξικοί ή ακόμα και μεγαλομανείς.

Ξεπερνώντας τον καταστροφικό Β’ Π.Π. που αποφασίστηκε από τον συφιλιδικό παράφρονα Αδόλφο, ας ασχοληθούμε με το κοντινότερο προς εμάς χρονικό διάστημα.

Ας αναφερθούμε κατ αρχάς στο 2003 που έγινε ο πόλεμος στο Ιράκ.

15 χρόνια έχουν περάσει από τότε και πολλά ερωτήματα γύρω από τον πόλεμο του Ιράκ παραμένουν αναπάντητα. Όπως για παράδειγμα ο αριθμός των θυμάτων που κόστισε αυτός ο πόλεμος. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 150.000 μέχρι και 650.000 νεκρούς.

Όπως άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που έχασε τη ζωή του σ αυτόν το πόλεμο, όταν χιλιάδες φέρετρα μετέφεραν τους «ήρωες» του πολέμου στην πατρίδα τους και ενταφιάζονταν με καλυμμένο το φέρετρο από την αμερικανική σημαία και με μερικούς πυροβολισμούς που έριχναν στον αέρα συνάδελφοί τους.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε σίγουρα είναι, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ότι «η αιτιολόγηση αυτής της αιματοχυσίας βασίστηκε σε ψέματα. Ψέματα τα οποία είχαν ξεκινήσει ήδη έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε τον Σαντάμ Χουσεΐν ότι είχε υπό την κατοχή του βιολογικά και χημικά όπλα μαζικής καταστροφής και ότι η κυβέρνησή του στήριζε τη διεθνή τρομοκρατία και επεδίωκε την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Επιπλέον είχε πει ότι προκειμένου το Ιράκ να αποφύγει τους εξαιρετικά αυστηρούς ελέγχους όπλων των Ηνωμένων Εθνών είχε δημιουργήσει στόλο κινητών εργαστηρίων χημικών και βιολογικών όπλων σε φορτηγά. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί του Πάουελ αποδείχθηκαν ψευδείς».

Τις ανυπόστατες αυτές πληροφορίες τις υιοθέτησε ο τότε αλλοπρόσαλλος «πλανητάρχης» Τζώρτζ Μπούς βασιζόμενος στις χαλκευμένες εκτιμήσεις των δήθεν μυστικών υπηρεσιών και εμπνεόμενος από τον θρυλικό κινηματογραφικό «Ράμπο» που τη δόξα του ζήλεψε κι εκείνος, έδωσε τη διαταγή να καταστραφεί μια Χώρα που είχε χαρακτηριστεί ότι τρέφει «τρομοκράτες».

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν σχετικά γρήγορα και τους Βρετανούς συμμάχους για την «κατάσταση» στο Ιράκ και ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σαν γνήσιος και αποτελεσματικός σφουγγοκωλάριος του πλανητάρχη, δεν δίστασε να στείλει τα στρατεύματα της χώρας του στον πόλεμο.
Όλα αυτά συνέβησαν παρά τις προειδοποιήσεις ανθρώπων από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, όπως του επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6 Σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ: «Η στρατιωτική παρέμβαση θεωρείται αναπόφευκτη. Ο Μπους θέλει να απομακρύνει τον Σαντάμ με μια στρατιωτική κίνηση, συνδέοντας (σ.σ. την κυβέρνησή του) με την τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Αλλά τα αποτελέσματα των ερευνών της μυστικής υπηρεσίας και τα γεγονότα σκηνοθετούνται για να εξυπηρετήσουν πολιτική».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τον πόλεμο αυτό ωφελήθηκαν κάποια γεράκια όπως η αμερικανική Hallibarton που υποτίθεται ότι θα έδινε τη συνδρομή της στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, που ποτέ δεν έγινε και έχει διαλυθεί η χώρα.

Τώρα πάλι ένα παρόμοιο σενάριο ξετυλίγεται στη Συρία όπου πάλι οι ΗΠΑ με τη συνδρομή των γνωστών σφουγγοκωλάριων υιοθετούν τις απόψεις αμφίβολων πηγών ότι δήθεν ο Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά στις πολεμικές του επιχειρήσεις κατά των ανταρτών και ευθύνεται για τον θάνατο αμάχων.

Χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτα επίσημα ή αν αυτές οι διαδόσεις είναι προϊόν προβοκάτσιας, υιοθετούνται πάλι από τον τωρινό πάλι αλλοπρόσαλλο «πλανητάρχη», που σαν ένας άλλος «Ράμπο» ετοιμάζεται να προκαλέσει ένα καινούργιο πάλι πόλεμο κατά του «ζώου» όπως αποκάλεσε Άσαντ, ενέργεια που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Ουάσινγκτον οι οποίες αναμεταδίδονται από το Ισραήλ, το σοβαρό επιχείρημα που διαθέτει ο Ντ. Τραμπ έναντι των Βρετανών είναι το εξής: «Μου χρωστάς λόγω της στήριξής μου εναντίον της Ρωσίας στην υπόθεση Σκριπάλ. Τώρα ζητώ να με στηρίξεις στο εγχείρημά μου να στοχεύσω τη Ρωσία και το Ιράν ως υπευθύνους για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα της Συρίας». Αυτό είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον και ο Ντ. Τραμπ προς την Τερέζα Μέι.

Βέβαια αν ζούσαμε σε άλλες εποχές που οι διάφοροι  πολεμοχαρείς ηγέτες ήταν μπροστάρηδες στους πολέμους  θα ήταν αδύνατο να βλέπαμε τους σημερινούς ηγέτες να επελαύνουν πρώτοι στον κίνδυνο. Αντίθετα κρυμμένοι στην ασφάλεια των γραφείων τους και με χιλιάδες πραιτωριανούς να τους φυλάνε, μπορούν με ένα απλό τηλεφώνημα να θυσιάζουν εκατομμύρια αθώους  πολίτες, άλλους να εκτοπίζονται από τις εστίες τους  και να καταστρέφουν χώρες.

Για να έρθουν μετά οι ύποπτες ΜΚΟ να εισπράττουν και να ωφελούνται εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ, για την περίθαλψη –τάχα- των προσφύγων.

Και όλα αυτά γιατί;;; Για την καταπολέμηση της «Τρομοκρατίας» ή για την υπεράσπιση της «Δημοκρατίας»;;;

Όχι βέβαια, χεστήκανε και για τα δυο.

Απλά, για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο των χωρών αυτών είτε είναι πετρέλαιο, είτε είναι φυσικό αέριο, είτα οποιοσδήποτε άλλος ορυκτός ή άλλος πλούτος που διαθέτουν και για να οικονομήσουν τα γνωστά γεράκια που καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.