Βουβάλια και βατράχια


Όπως διαβάζουμε και βγαίνουμε απ τα ρούχα μας, αρκετές χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ που επιλέγουν για την εξόφληση των λογαριασμών τους τα ΕΛΤΑ, ενώ παίρνουν κατά την εξόφληση την απόδειξη της συναλλαγής, και αν μάλιστα είναι εμπρόθεσμοι περιμένουν και την σχετική έκπτωση του 15%, ωστόσο με τον επόμενο λογαριασμό τους έρχεται σαν κεραμίδα στο κεφάλι η γνωστοποίηση από τη ΔΕΗ ότι χρωστάνε και τον προηγούμενο λογαριασμό που είχαν πληρώσει.

Συνέπεια αυτού του αλαλούμ είναι να επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας, να χάνουν την αναμενόμενη έκπτωση  και επί πλέον να κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Και αυτό γιατί;;

Επειδή τα ΕΛΤΑ παρακρατούν τις εισπράξεις από τους καταναλωτές και δεν τις αποδίδουν στη ΔΕΗ ως οφείλουν, για να καλύψουν δικό τους πρόβλημα ρευστότητας.

Και μπορεί η ΔΕΗ να αναγνωρίζει στους διαμαρτυρόμενους καταναλωτές την εξόφληση του λογαριασμού τους με την επίδειξη της απόδειξης των ΕΛΤΑ, αλλά για την έκπτωση και τους καταλογιζόμενους τόκους καθυστέρησης δεν γίνεται κουβέντα.

Όπως διαβάζουμε, η ΔΕΗ πληρώνει στα ΕΛΤΑ για την «Εξυπηρέτηση» των καταναλωτών της απ αυτά, το ποσό των 20 εκατομμυρίων το χρόνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΕΛΤΑ παρακρατούν τα χρήματα με την δικαιολογία ότι περιμένουν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής χρήματα που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών και μόλις καταβληθούν αυτά θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ.

Τέτοια ωραία και «κουφά» συμβαίνουν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας προφανώς και σίγουρα σε γνώση των «κρατούντων» που σφυρίζουν αδιάφορα ενώ οι καταναλωτές βολοδέρνουν και αγανακτούν με την απώλεια της έκπτωσης και τον κίνδυνο της καταβολής των καταλογιζόμενων τόκων.

Έτσι επιβεβαιώνεται το υπό του προφήτου ρηθέν «όταν μαλώνουν τα βουβάλια (ΔΕΗ-ΕΛΤΑ) την πληρώνουν τα βατράχια (οι καταναλωτές).

 

Απορία: Γιατί η ΔΕΗ δεν διακόπτει άμεσα την «συνεργασία» με τα ΕΛΤΑ αφού δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους;;;;;;

 

 

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.