Υποσχέσεις ή Προσδοκίες;;


Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας, μάλλον απέχουν πολύ από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν, ιδιαίτερα όταν απευθύνονται στους πολίτες είτε για να τους αποσπάσουν τις ψήφους τους για να εκλεγούν, είτε για να τους πείσουν ότι αυτά που κάνουν είναι για το καλό τους και για το καλό της πατρίδας τους.

Πρόσφατα ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις προς τους πολίτες και τα μετέπειτα πισωγυρίσματα ή επί το λαϊκώτερον “κωλοτούμπες” του κόμματος του, είπε ότι δεν ήταν πρόγραμμα ή υποσχέσεις, αλλά τα όσα έταζε ο αρχηγός του και παπαγάλιζαν και τα υπόλοιπα στελέχη (περί κατάργησης του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, περί αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, περί χορήγησης του 13ου μιστού κ.α.) ήταν “προσδοκίες”.

Επειδή πολλοί από μας που τελείωσαν τα σχολεία τους χωρίς να παίρνουμε τα απολυτήρια μας λόγω καταλήψεων και συνδικαλιστικών φρονημάτων, είχαμε την τύχη να μάθουμε κάτι λίγο περισσότερο απ αυτούς την ελληνική γλώσσα έχουμε την ικανότητα να ξεχωρίζουμε τις λέξεις και τις έννοιες που αυτές αντιπροσωπεύουν.

Όταν λοιπόν κύριε υπουργέ επιδιώκεις την αναρρίχηση σου στο πολιτικό στερέωμα και την κατάληψη της εξουσίας φροντίζεις να καταρτίσεις ένα πρόγραμμα πολιτικό, που το προβάλλεις στους πολίτες προκειμένου να τους πείσεις και τους υπόσχεσαι ότι είσαι σε θέση να το εφαρμόσεις, για να σου εμπιστευθούν την ψήφο τους που θα σου δώσει το ελεύθερο να κάνεις τα όσα υπόσχεσαι.

Αυτά ισχύουν για σας τους πολιτικούς.

Από την άλλη μεριά, για τους πολίτες που σας εμπιστεύθηκαν τα όσα τους τάξατε είναι προσδοκίες.

Αν με το να λες ότι τα όσα υποσχεθήκατε ήταν προσδοκίες, αυτό είναι μια ομολογία ότι εξαπατήσατε τους πολίτες, τους πουλήσατε “προσδοκίες” που τις βαφτίσατε υποσχέσεις ή πρόγραμμα και κατά συνέπεια σφετερισθήκατε την ψήφο τους και την εξουσία, οπότε είστε υπόλογοι σαν σφετεριστές της εξουσίας, ενέργεια που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 120, παράγραφος 3).

Το θέμα είναι να βρεθεί Δικαστήριο που θα ασχοληθεί μαζί σας. Θα βρεθεί;;;;;

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.