Το ξέρουμε αυτό;;;


Από την Wikipedia:

“…..Η Εσθονία είναι μια ανεπτυγμένη χώρα, με προηγμένη οικονομία υψηλού εισοδήματος και το 2011 ήταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στην ΕΕ. Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, και κατατάσσεται υψηλά σε μετρήσεις οικονομικής ελευθερίας, πολιτικών ελευθεριών και ελευθερίας του τύπου (3η παγκοσμίως το 2012 και το 2007). Το τεστ PISA κατατάσσει τους Εσθονούς μαθητές γυμνασίου τρίτους παγκοσμίως, πίσω από την Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία. Οι πολίτες της Εσθονίας λαμβάνουν καθολική φροντίδα υγείας, δωρεάν εκπαίδευση και τη μεγαλύτερη πληρωμένη άδεια μητρότητας στις χώρες του ΟΟΣΑ. Από την ανεξαρτησία η χώρα έχει αναπτύξει τον τομέα πληροφορικής της και έχει γίνει μια από τις πιο προχωρημένες ψηφιακά κοινωνίες παγκοσμίως. Το 2005, η Εσθονία έγινε το πρώτο έθνος που διεξήγαγε εκλογές και στο ίντερνετ, και το 2014 ήταν το πρώτο έθνος που παρείχε ηλεκτρονική κατοικία.

Το 1994, με βάση τις οικονομικές θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν, η Εσθονία έγινε μια από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν έναν ενιαίο φόρο, με ενιαίο συντελεστή 26% ανεξάρτητα από το προσωπικό εισόδημα. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε από τρεις φορές, σε 24% τον Ιανουάριο του 2005, 23% τον Ιανουάριο του 2006 και τελικά σε 21% τον Ιανουάριο του 2008…..”

Αυτά βέβαια για τους δικούς μας πολιτικάντηδες φαντάζουν διαπλανητικά ταξίδια που ούτε καν διανοούνται ότι μπορούν να εφαρμοστούν στη χώρα μας, που το δημοσιοϋπαλληλικό δυναμικό είναι ο πελατειακός τους πυλώνας  και η οποιαδήποτε επέμβαση εκσυγχρονισμού του κρατικού μηχανισμού με ψηφιοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, με κατάργηση της άρρωστης γραφειοκρατίας για την διευκόλυνση των πολιτών θεωρείται “αντεθνική δράση” από εθνοπατέρες και εργατοπατέρες.

Η κατάταξή μας στους ουραγούς της Ευρώπης για τους παραπάνω “πατέρες” αποτελεί “καθήκον” και “ηθική επιβράβευση” που την προβάλλουν για να διεκδικούν την ψήφο ξανά και ξανά.

Όταν καταλάβουμε ποιους ψηφίζουμε και τι ζημιά έχουν κάνει στη χώρα, ίσως αυτή να έχει αλλάξει όνομα και ιδιοκτήτη. Όμως τότε………..

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.