Καθαρή (?) έξοδος


Επειδή ορισμένοι δεν μπορούμε να συλλάβουμε τις υψηλές έννοιες, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει τους λόγους που πρέπει να πανηγυρίζουμε για την «καθαρή έξοδο» μας από τα μνημόνια όταν σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΔΔΗΧ  το χρέος της κεντρικής διοίκησης στις 31 Μαρτίου 2018 ανήλθε σε 343,740 δις. ευρώ, έναντι 328,703 δις. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2017;;;;

Καν αν θυμηθούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2015 το χρέος ήταν 324,1 δις. ευρώ μετά από τέσσερα μνημόνια, μετά από χιλιάδες αυτοκτονίες απόγνωσης, τα λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, μετά από την φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού (φαινόμενα που κατά την φιλοσοφία των κρατούντων χαρακτηρίζονται κακώς ως «θυσίες», γιατί από όσα ξέρουμε θυσία είναι η εθελούσια στέρηση και όχι η «επιβαλλόμενη»), τις ανύπαρκτες επενδύσεις, ας μας πει κάποιος απ αυτούς που περήφανα πανηγυρίζουν ποια είναι η βελτίωση που έχει επιτευχθεί όταν χρόνο με το χρόνο το χρέος αυξάνεται;;;;

Και για να μιλήσουμε με ποσοστά επί του ΑΕΠ, το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 127% του ΑΕΠ, μπήκαμε στα μνημόνια για να το βελτιώσουμε και το 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια με ποσοστό του ΑΕΠ του 2017 στο 177,4%!!!!

Δεν είναι τρελό;;;;;;;

Επίσης σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια με πράξεις repo’s ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου στα 22,504 δισ.ευρώ έναντι 14,930 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2017.

Μετά απ όλα αυτά τι καλύτερο θα έχουμε ή θα δούμε μετά την «καθαρή έξοδο»;;;;;;

Μήπως πρέπει να πούμε ό,τι και ο Χριστός πάνω στο σταυρό του “ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ”;;

 

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.