Φτώχεια και πενία


Υπάρχει ένα αρχαίο ρητό που λέει «πενία τέχνας κατεργάζεται» δηλ. η φτώχεια εμπνέει εφευρέσεις.

Το ρητό αυτό καθώς φαίνεται έχουν υιοθετήσει τα κόμματα, στην προσπάθεια τους να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών αλλά και των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν.

Ενέργεια που ναι μεν δεν μπορεί  να χαρακτηρισθεί κατακριτέα, όμως με τις παρούσες συνθήκες η προσπάθεια αγγίζει τα όρια του γελοίου.

Καθημερινά διαβάζουμε ποια πρόσωπα προσεγγίζονται για να πάρουν θέση στα ψηφοδέλτια που ετοιμάζονται, πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, πρόσωπα που προσεγγίζονται επειδή οι προγονοί τους υπήρξαν διάσημοι διακριθέντες είτε στο χώρο του αθλητισμού, στη μουσική, στον πολιτικό στίβο κ.α.

Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια εκμετάλλευσης ή ακόμα και καπηλείας απλά και μόνο ενός ονόματος, προκειμένου αυτό (το όνομα) να λειτουργήσει σαν πυξίδα αποπροσανατολισμού και υποκλοπής ψήφου, χωρίς παραπέρα έρευνας των δυνατοτήτων αυτού που το κουβαλά, αν και κατά πόσο είναι σε θέση να προσφέρει οτιδήποτε από το προτεινόμενο κυβερνητικό πόστο που θα τοποθετηθεί.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει» στη μάχη των ευρωεκλογών τον γνωστό και επιτυχημένο αθλητή και προπονητή του μπάσκετ, τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Γιαννάκης, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική. Ποιος λοιπόν ο λόγος της προσάρτησής του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;; Μα τι άλλο από την εκμετάλλευση του ονόματος του και της συμπάθειας που τρέφει γι αυτόν ο φίλαθλος κόσμος, για τον προσπορισμό ψήφων σε όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η παροχή θέσης στο ευρωψηφοδέλτιο της Μυρσίνης Λοΐζου, κόρης του γνωστού και αδικοχαμένου πρόωρα μουσικοσυνθέτου Μάνου Λοΐζου, που η σχέση της με την πολιτική είναι όση αυτή του φάντη με το ρετσινόλαδο. Απ ότι δε διαβάζουμε, η μοναδική της παραγωγική ενασχόληση της για την επιβίωση της, είναι η είσπραξη των δικαιωμάτων από  την δραστηριότητα του πατέρα της, πέραν και κάποιων αναρχικών θέσεων που κατά καιρούς έχει εκφράσει.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο γίνεται και αυτή η επιλογή, την εκμετάλλευση δηλαδή του ονόματος του Μάνου Λοΐζου.

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι: Τόση φτώχεια έχει πέσει στη επιλογή ικανών , άξιων και με σωστή κατάρτιση πολιτικών στελεχών, επιστημόνων, αξιωματούχων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με αξιώσεις και τεκμήρια  τις ελληνικές θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο που ψάχνουμε στους καταλόγους των άσχετων με την πολιτική πλην κατόχων «ονομάτων» ώστε να επιχειρηθεί ακόμα μια φορά η παραπλάνηση των πολιτών και το σαλάγισμα τους στην κατεύθυνση που θέλει ο τσοπάνης τους;;;

Μέχρι πότε αυτός ο πολίτης θα θεωρείται το «απόλυτο κορόϊδο» που θα δέχεται τα δολώματα των κρατούντων με αφέλεια που προσιδιάζει με την άπειρη βλακεία;;; Μέχρι πότε θα θεωρείται ότι τρέφεται μόνο με κουτόχορτο;;

Ή μήπως έτσι είναι;;;;

 

 

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.