ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ


Φασισμός χαρακτηρίζεται:

  1. το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στον μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό.
  2. Με βάση την ιστορία, δικτατορικό καθεστώς που, με αρχηγό τον Mουσολίνι, επικράτησε στην Iταλία και
  3. χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, πράξης ή καταπιεστικής, δεσποτικής συμπεριφοράς.

Από την άλλη, ο όρος “ΑΡΙΣΤΕΡΑ” στην εποχή μας έχει ξεφύγει απ την αρχική της έννοια και παλαντζάρει μεταξύ “Κεντροαριστεράς” και “Ακροαριστεράς” ανάλογα με την στρατηγική που κάθε μία έννοια ακολουθεί.

Θανάσιμος αντίπαλος και εχθρός της Αριστεράς θεωρείται ο Φασισμός που ενώ καταδικάζεται απερίφραστα και σε κάθε ευκαιρία από την Αριστερά λόγω των ιδεολογικών διαφορών που (τυπικά) αναπτύσσονται παραπάνω και ιδιαίτερα στις παραγράφους 1 και 3, βλέπουμε ότι στην πράξη και ειδικά σε περιπτώσεις που η Αριστερά είναι παράλληλα και εξουσία, δεν διστάζει να εφαρμόζει κατά γράμμα ή ακόμα και με περισσότερο ζήλο τις πρακτικές του Φασισμού. Ίσως επειδή έχει πείρα από φασιστικές μεθόδους που έχει η ίδια υποστεί, καθιερώνει την νέα εκδοχή του φασισμού, αυτή του “ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ”.

Με την σημερινή “αριστερή” -και μάλιστα για πρώτη φορά- κυβέρνηση απολαύσαμε την επέλαση του “αριστερού φασισμού” σε διάφορες εκφάνσεις.

Έτσι λοιπόν για να ξεκινήσουμε ιστορικά, η πρώτη εκδήλωση αυταρχισμού φάνηκε αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας που ουσιαστικά την σφετερίστηκε, αφού ξεγέλασε τους ψηφοφόρους δεδομένου ότι άλλα είχε εξαγγείλει και άλλα έπραξε. Ξέχασε αμέσως την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” , η 13η σύνταξη, όχι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αφορολόγητο στα 1.οοο ευρώ, κατώτατος μισθός 751 ευρώ  καθώς και οι ρήσεις του “θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρολίων”, “Τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει”, “το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει”. Χωρίς να υπολογίσουμε πόσους τόνους χημικά έχει ρίξει αυτή η “λαοπρόβλητη” κυβέρνηση σε διαμαρτυρόμενους πολίτες, κ.α.

Άλλη εκδήλωση αριστερής φασιστικής νοοτροπίας είναι η μετάλλαξη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του Ίουλίου 2015 από “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ”.

Και αφού πήρε φόρα η ΠΦΑ κυβέρνηση, προχώρησε παραπέρα.

Έτσι, εφαρμόζοντας τις αρχές του αριστερού φασισμού προσπαθούν να διαβρώσουν την ελληνική ιστορία καταργώντας από τα σχολικά βιβλία τις σημαντικές στιγμές του γένους. ενώ εντάσσονται στις τάξεις των συριζομπαχαλάκηδων της πολιτικής και κάθε εθνομηδενιστής πο εμφανίζεται στο πολιτικό στερέωμα, από οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία που “βλέπει φως”  και μπαίνει.

Τέλος, το πιο πρόσφατο δείγμα αριστεροφασισμού είναι η απαγόρευση του ακούσματος του γνωστού εμβατηρίου “Μακεδονία ξακουστή”, άσχετα αν αφήσανε να ακουστεί λόγω των αντιδράσεων απλά κλείνοντας τ αυτιά τους.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο φασισμός είναι φασισμός άσχετα με το χρώμα του, είτε μαύρο είτε κόκκινο.

Το ερώτημα είναι ποιος απ τους δυο είναι χειρότερος;;;;;

 

Υ.Γ. Να έχουμε υπόψη μας το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, που στην παράγραφο 3 αναφέρει: “Ο σφετερισμός, με οποιοδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος”.

Ας το έχουν υπόψη τους και αυτοί που κυβερνάνε.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.