Μη ξεχνάμε ότι:


Ίσως η μοναδική μέρα που «λειτουργεί» η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι η μέρα που όλοι καλούμαστε να επιλέξουμε αυτούς που θεωρούμε ικανούς να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας.

Είναι η μέρα που έχουμε την ευθύνη των επιλογών μας και που «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη» ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Είναι  φυσικό λοιπόν προκειμένου να εκχωρήσουμε σε κάποιον το δικαίωμα να μας κυβερνά να τον ελέγξουμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Να ανατρέξουμε στο βιογραφικό του, τις ικανότητες του, την ιδιότητα του, αν όλα αυτά συνηγορούν στην εκχώρηση της εντολής της εκπροσώπησης μας στο Κοινοβούλιο.

Είναι τεράστιο λάθος να αρκούμαστε στην εικόνα που δημιουργείται για τον κάθε υποψήφιο από την έκθεση του στις τηλεοπτικές κάμερες (τον σύγχρονο μηχανισμό πλύσεως εγκεφάλου) από την οποιαδήποτε δραστηριότητα του, είτε ως ηθοποιού, είτε ως αθλητού, είτε ως δημοσιογράφου (με το σχετικό πλεονέκτημα της κατ εξακολούθηση προβολής του) είτε ως κατ επανάληψη φιλοξενούμενος σε ποικίλα τηλεοπτικά πάνελ.

Πρέπει επί τέλους να σταματήσουμε να δεχόμαστε την τηλεόραση ως πλυντήριο απόψεων και διαμορφωτή γνώμης παθητικά και άκριτα.

Πρέπει να πάψουμε να υποβιβάζουμε τη δική μας νοημοσύνη και να δεχόμαστε απόψεις που μας επιβάλλουν όσοι έχουν συμφέροντα από αυτή την επιβολή.

Όλοι κατακρίνουμε την διαπλοκή όταν και όπου αποκαλύπτεται, και οι πρώτοι που συμμετέχουν σ αυτή είμαστε εμείς οι ίδιοι, όταν επιλέγουμε σκάρτους και συμφεροντολόγους να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας και τους παραδίδουμε στα χέρια τους τα ηνία της διαπλοκής.

Μέχρι τώρα έχουμε απτά παραδείγματα όλων σχεδόν των υποψηφίων και της πολιτικής τους διαδρομής.

Ξέρουμε τους υποψήφιους που ψηφίστηκαν από ψηφοφόρους του Α κόμματος, και αφού σερφάρισαν σε Β, Γ, Δ, κόμματα τώρα εμφανίζονται ως «σωτήρες» και  υποψήφιοι του Ε κόμματος. Αλήθεια όλοι αυτοί σε ποιων την προτίμηση προσβλέπουν;;; Των τότε ή άλλων που δεν τους προτίμησαν τότε;;;

Καιρός λοιπόν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να καλοσκεφτούμε σε ποιος θα δανείσουμε την ψήφο μας (προσοχή, δεν τη χαρίζουμε) από ποιους πρέπει να περιμένουμε πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν τη ζωή μας και γενικά τις συνθήκες του κοινωνικού συνόλου και της χώρας μας, αντί να κρεμόμαστε από τα χείλη όσων μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, μας φλομώνουν με ψεύτικες υποσχέσεις που την επομένη των εκλογών ανακαλούνται και παραγράφονται.

Να μπορούμε επί τέλους να δεχόμαστε τις αλήθειες και όχι τα ωραιοποιημένα ψέματα.

Από κει και πέρα τι άλλο να πούμε;;; Καλή φώτιση και ο Θεός μαζί μας….

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.